26 °

max 26 ° / min 12 °

Utorak

30.04.

26° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Drašković: Srpski voz za Brisel zalutao prema Moskvi

Živa istina

Comments 0

Drašković: Srpski voz za Brisel zalutao prema Moskvi

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber
„Živu istinu“ pratite od 14 sati na Anteni M i Prvoj.

Književnik i političar Vuk Drašković gostujući u „Živoj istini“ govorio je o krivcima  za raspad Jugoslavije, čemu je posvetio svoj roman “Ko je ubio Katarinu". Gost Darka Šukovića govorio je i uzrocima poricanja uloge Srbije u zločinima 90-ih,  Vučićevim "dvijema stolicama", o odnosima Beograda i Podgorice i pritiscima Rusije na Crnu Goru.

Lider Srpskog pokreta obnove i bivši ministar spoljnih poslava Srbije i Crne Gore kao ključnog krivca za ubistvo Jugoslavije vidi tajne službe iz komunističkog perioda.

"Tu državu mogla je ubiti samo ona sila koja je kontrolisala tada šestu ili sedmu po snazi armiju u Evropi, koja je kontrolisala tu hidru sa hiljadu glava i ogranaka, a tu mislim na službe bezbjednosti i civilnim i vojnim. Ona sila koja je uspjela da najbrojniji narod u Jugoslaviji zaludi tako što je njegove vrhove, njegovu duhovnu elitu, crkvu pridobije za projekat odbrane ideologije po cijenu da nestane država“, kaže Drašković.

Ključni momenat u ubistvu "Katarine", smatra, dogodio se na ljeto 1990. kada je osnovana partija Mire Marković, Savez komunista- Pokret za Jugoslaviju.

"Tada zube pokazuje kontrarevolucija, ona mora biti uništena, mora biti sačuvana komunistička Jugoslavija, zato se pokret i zove Savez komunista- Pokret za Jugoslaviju. Mi branimo socijalizam, sovjetski drugovi se pribiraju, uskoro će izdajnik Gorbačov biti oboren, valjak crvene armije će ponovo preko Evrope, ponovo će se zidati Berlinski zid i ponovo ćemo u Beogradu dočekati crvenu armiju koja će nam pomoći da odbranimo socijalizam, odnosno socijalističku Jugoslaviju. Toga trenutka, budući da ta partija okuplja gro generala, admirala, armija se odrekla države. I tog trenutka armija je sebe proglasila za udovicu, jer svakoj armiji je država muž, a ona je supruga“.

Elita koja je učestvovala u ubistvu je, kako kaže Drašković, propagandno zaslijepila narod, povukla znak jednakosti između zločinaca i nacije.

"Meša Selimović kaže: Čovjek je vazda na gubitku, a ja bih sa ovim iskustvom dodao da su jedino zločinci na dobitku, svi drugi smo na gubitku! Nacija je pokrila njihove zločine svojim tijelom, prihvatila ih za svoje zločine, oni su stekli nacionalnu slavu, ušli u pjesme, obogatili se, napljačkali se, sve je postradalo“, smatra Drašković za kojeg Haški tribunal nije ispunio prvobitni cilj- pomirenje.

Istina je, dodaje Drašković sklonjena od naroda, pa se već od Miloševićevog sloma, iako, kako kaže djeluje apsurdno, počinje lobotomja - da se skrivaju Miloševićevi zločini.

Na opasku da je istina u Srbiji incident, a propaganda dominacija, Drašković je kazao da je propaganda dovedena do tih razmjera da za omladinu koja ne pamti ubistvo Katarine, postoji samo jedan zločin- a to je NATO bombardovanje Srbije '99.

Drašković je komentarisao i sve češće optužbe od zamjenika pomoćnika američkog državnoig sekretara Hojta Brajana Jia da Srbija ne može da sjedi na dvije stolice. Zvanično, objašnjava Drašković Srbija ide samo u jednom smjeru - prema Briselu.

"Ali, vi vidite da sprski voz koji ide prema Briselu, zapravo kao da je malo zalutao i krenuo ka Moskvi. To su te dvije stolice, koje je pominjao Hojt Brajan Ji, koji nije rekao ne možete sjedjeti na dvije stolice, već je to bio savjet ne može istovremeno da se ide i prema EU i evroazijskoj uniji“.

Ruska propaganda je, ističe Drašković znatno moćnija od zapadne.

"Ruska propaganda i njoj naklonjeni mediji ne priznaju činjenice, po principu- odvali šta ti god padne na pamet, a narod je mentalno sklon da to što je najbombastije, ne provjera, već samo prihvati.“

Draškovića ne iznenađuje odnos Rusije prema Crnoj Gori, jer je njen politički i ekonomski cilj povratak na Balkan, a za to joj je potrebna i vojna potpora.

"Sve je, međutim, zauzeo NATO. Posljednja vrata kroz koja su mogli da uđu vojno do Srbije, Bosne, Makedonije bila su crnogorska. Onog trenutka kada je Crna Gora ušla u NATO ta vrata su zatvorena, tako da danas Rusija vojno ne može  da dođe do nekih oblasti u kojima je već uveliko politički i propagando ukorijenjena, kao što je npr. Srbija, Republika Srpska".

„Živu istinu“sa Draškovićem pratite od 14 sati na Anteni M i Prvoj.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR