15 °

max 24 ° / min 15 °

Srijeda

08.05.

24° / 15°

Četvrtak

09.05.

22° / 15°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 12°

Utorak

14.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stav

Magla „ustavnog patriotizma“

Autor: Jelena Ćetković

  • viber

mr

Evo zbog čega su vrata CANU Vama zatvorena. Isuviše ste superiorni, a nijesu vam potrebne ni brojanice. Mislim, zbog utiska !

sa Dukla

Trebao si biti malo angažovaniji u davanju podrške cg identitetu dok si se bavio profesurom u Novom Sadu. No bi obrnuto, sa Bg "crnogorcima" si se rugao našim patriotama tamo i bio protiv uvođenja cg jezika u Srbiji. A ovamo ga potpisuješ. Nije baš principijelno... jedno tamo, drugo vamo.

Misko

Izuzetan tekst.Mi crnogorci imamo indentitet dokazan vjekovima,problem je u onima koji ga ospoavaju,ali ce ih uskoro proci.Viva Viva e Viva Montenegro!

Djuro Vučinić

Iščitavajući ovaj tekst,toliko logičan i prijemčiv za sve one koji se ne bave ovom problematikom,shvatio sam zašto mom dragom prijatelju Milenku nema mjesta u CANU. On je sam Akademija za sebe.

Dragan

Priča i glorifikovanje vaspostavljanja ustavnog patriotizma ima za cilj zatiranje posebnosti i postojanosti crnogorske nacije . Pa nije Crnu Goru uspostavio i održao ustavni patritizam već SNAŽNA nacionalna EMOCIJA I identIFIKACIJA

mijo popovic

Ovo su važni tekstovi koje nežalost nema ko da čita. U toj kaljuži mediokritetstva i manipulantstva u kojoj su vukčevići i bjelice personifikacija znanja i napretka profesor Perovic je marginalac

učiti se mora

hahha abeceda filozofskog, sociološkog i političkog znanja nedostaje onima koji se zalažu za "ustavni patriotizam". Nafilovani, namazani takzv. intelektualci iz CANU pokušaše jedan domaći da urade "samostalno" ali ne ide bez mentora. Evo prilike, učiti se mora.

Dragan

Imitacija znanja i udobna umrtvljenost najvecag broja clanova CANU(izuzev nekoliko njih) rezultira intelektualnom jalovoscu koju uredno naplacaju od poreskih obveznika svakog mjeseca.

JAZO BEOGRAD

@sa Dukla,ZAŠTO LUPETAŠ,PEROVIĆ JE DAO NEMJERLJIV DOPRINOS OBNOVI DRŽAVE,SRAM VAS BILO! ŠTO SE TIČE SRBIJE SVE TE SILNE CRNOGORCE MOŽEMO IZBROJATI NA PRSTE JEDNE RUKE ,A SIGURAN SAM DA TI NIJESI MEĐU NJIMA.

danilo s.

Nije slučajno što se pokusalo sa uvodjenjem "ustavnog patriotizma" u CG. Crnogorci su uvjek skloni da idu u krajnost u svemu - pa i demokratiji. Zato je u Beogradu i skovan plan da nam uvale "ustavni patriotizam" , baš kao što su prećerivanjem u demokratiji "legalizovali" subverziju i izdaju CG.

mila

@JAZO BEOGRAD, Nisam dovoljno informisana o doprinosu prof. Perovića obnovi crnogorske državnosti, samo mi je poznato da kao univerzitetski profesor ima bogastvo koje nije mogao zaraditi kao profesor. Možda je nagrađen od međunarodnih organizacija i fondova?

mila

@JAZO BEOGRAD, Izvinjavam se, moje se komentar odnosio na Miodraga, ne Milenka.

Andrea

U posljednjih 12 godina se uglavnom radilo na identitetu džepa. Nevjerovatno je da se za to vrijeme nije gotovo ništa činjelo po pitanju izgradnje a kamoli nadgradnje nacionalnog identiteta pa je odnos snaga isti kao 2006. godine. Što su radile institucije, škole i univerziteti?

Andrea

Nije CANU proizvod uvezen iz neke, khm, druge države. Tamo sjede najveća imena crnogorskog društva i nauke i biraju se godišnje ili tako nešto, nijesu svi izabrani u vrijeme velikonečije hegemonije. Nije do drugih, do nas je, to hoću da kažem.

Predrag

Tik do nas postoji uzor Hrvatske, koja je članica EU i NATO, a po ustavnom određenju nacionalna država.