21 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Društvo

Nemaš papir, vrati hram

Autor: Antena M

  • viber

ja

a najključnije je od svga, da se Uprava za imovinu i Uprava za nekretnine, okrenu i rade svoj posao na dobrobit i korist naše države. ja u to ne vjerujem da će se desiti! po svemu do sad se nije desilo kad je SPC u pitanju pa neće ni sad bojim se! jedan, dva, propusta, "slučajna! i eto ga! :)

Banja Kaluđerović

https://1drv.ms/v/s!AkMbSWG3RjXoh70HtrkpXSyBLkfSvQ E ovako neka svako pokupi svoje seljane kao i mi na Očiniće prije 20 godina i tu će se viđeti ko je za koju Crkvu! Normalno ako vam BASTA! Dosta je bilo blefa! Za sve dobronamjerne pravoslavce ima mjesta u Crnogorskim hramovima!

Tommy_h

E bas me zanima kako ce SPC dokazati vlasnistvo na imovini koja je protivpravno upisana u katastar nepokretnosti!

Marelica

SPC je produzena ruka srpske politike, a njihovi postupci zadnjih dana su imali za cilj izazivanje svadja i nemira i narusavanje medjuvjerskog sklada u CG.

Svetlana_TV

SPC se plasi priznanja CPC jer time gubi vazan mehanizam za politicki i duhovni uticaj na CG.

Kinez

Crnogorska crkva se spominje i u Ustavu knjazevine Crne Gore iz  1905.godine. Istorijske cinjenice se ne mogu tako lako zaobici, iako SPC pokusava da iz zanemari.

goran1978

VK ne osporava pravo drzave da preispita sve u vezi sa imovinom, da stiti kulturnu bastinu i da propisuje stroge uslove svim korisnicima toga nacionalnoga blaga, tako da tim je sve receno.

SutomoreCity

Zakon o slobodi vjeroispovjesti ne ugrozava nikog, samo se gradjanima CG vraca on sto im je prije 100 godina oduzeto i da se pristupi obnovi Crnogorske autokefalne crkve.

marta

Crnoj Gori samo da se vrati sto joj pripada i je to.Nema tu nekog polemisanja prevelikog.

Planinka

Svi znaju da komentarišu ali niko ne zna sta ce zapravo Crna Gora dobiti uvođenjem ovog zakona,za koji je većina gradjana i to je ono sto je najvaznije.

Kosta

Spc je godinama unazad radila sta je htjela sa crkvama i manastitima i normalno je da drzava mora da zastiti svoju imovinu.

oliver14

Usvajanjem novog zakona u CG o slobodi vjeroisovijesti, smanjuje se mogucnost da se postignu politički ciljevi kojima neskriveno tezi i SPC i jedan dio intelektualne i politicke elite u Srbiji, a to je stav da je crnogorska nezavisnost privremena, drzavnost fragilna, a nacionalni, drzavni i kulturni

Mona99

Vrijeme je da se zakon uvede i da se Crnoj Gori vrati sve ono sto je izgubila prije 100 god!

Vitinka

Procitajte ovo i sve ce vam biti jasno, jer normalno je da drzava mora da stitu svoju imovinu koju ima i da ne moze SPC da je nelegalno prepisuje na sebe.

Djurdjica

Neka svi rade svoj posao kako treba. Crna Gora ne želi ništa osim onoga što je njeno.