22 °

max 22 ° / min 9 °

Subota

27.04.

22° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 16°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Istorija

Crna Gora u “Srpskoj istoriji” Čedomira Antića

Autor: Milena Aprcović

  • viber

Martin

Laž je najmoćnije srbsko oružje!

Liberal

Nremojte zamjeriti tom jadniku što ne poznaje istoriju CG. Gdje je to moga' naučiti. Od majke, nije. Ona je Htrvatica - Ana Marija. E takve osobe pišu o CG. Više treba zamjeriti, izdavaču - Manju, koji je svoj "Unionizam" dobro naplatio u Beogradu.

Gospodin

Kad su svoju istoriju ucinjeli bajkovitom sto ne bi i Crnogorsku? Jer oni posmatraju ovako: ako ne pisemo bajke i lazemo kako je crnogorska istorija zapravo Srpska, šta bi imali napisati za srpsku istoriju uopšte?

Bobanbole

Evo ja dva puta procitah ,zamjerke magistra Scekica na Anticevo djelo(koje priznaje nisam citao)i ne kapiram nista.Osim par "gresaka" u datumima i ne poklapanja sa novo montenegrinskom istorijom ,nista tu drasticno nema.Meni jedino licno smeta pretstavljanje Vladike Vasilija(ako je stvarno napisano

Corto

Drago mi je da se javljaju mladi autori i promovišu kritički otklon od hegemonističke istoriografije čiji je predstavnik Antić. Ipak, treba biti oprezan u ovakvim polemikama jer se i ovom autoru potkralo dosta materijalnih grešaka, pogotovo vezanih za srednjovjekovne datume.

Dan

@Bobanbole, Izgleda da ne poznajete nasu, niti vasu (veljesrpsku/veljelaznu) , istoriju? Antic je najveci mrzitelj CG i Crnogoraca medju srpskim istoricarima. (Najveci konkurenti su mu Rakovic, Ljusic, itd.). Nasa istorija je stara i bogatija od srpske (vi imate 500 godina istorijske pauze).