10 °

max 15 ° / min 8 °

Petak

26.04.

15° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Donacija Poljske: Institut za bolesti djece dobio aparat Dermatom

Izvor: Foto: Klinički centar

Društvo

Tag Gallery
Comments 0

Donacija Poljske: Institut za bolesti djece dobio aparat Dermatom

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Direktor Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković sastao se danas sa ambasadorom Poljske u Crnoj Gori Arturom Dmohovskim i konzulom Rišardom Mihalskim, saopšteno je iz Kliničkog centra. 

Ambasador Dmohovski uručio je Kliničkom centru donaciju u ime svoje zemlje, aparat Dermatom, za potrebe Instituta za bolesti djece koji se u dermatologiji i traumatologiji koristi za presađivanje kože.

"Aparat je obezbijeđen kroz projekat sufinansiran u okviru Programa razvojne saradnje poljskog Ministarstva vanjskih poslova.

Dr Eraković se zahvalio na donaciji, koja će, kako je kazao, značajno unaprijediti nivo zdravstvenih usluga u dermatologiji. On je izrazio zadovoljstvo početkom saradnje Kliničkog centra Crne Gore sa Poljskom i istakao da će se ona u narednom periodu razvijati, kako u oblasti tehničko-tehnološkog osavremenjavanja, tako i u dijelu edukacije i stručnog usavršavanja kadra", navodi se u saopštenju. 

Foto: KCCG
Foto: KCCG

Ambasador Poljske je kazao da je to mali simbol prijateljstva između naših zemalja i podrške Poljske Crnoj Gori na putu integracije sa Evropskom unijom.

"Ambasador je dodao da je iznad svega srećan što zahvaljujući akciji "Poljska pomoć” najmlađi crnogorski pacijenti mogu dobiti medicinsku opremu koja bi im pomogla u liječenju. Eraković je ovim povodom ambasadoru uručio zahvalnicu KCCG", dodaje se u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR