Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Đukanović: Praksa Antene M mogla bi biti dobar putokaz i drugim medijima

| Postavio/la: Milena Aprcović

Đukanović: Praksa Antene M mogla bi biti dobar putokaz i drugim medijima

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je Anteni M četvrt vijeka uspješnog rada.

"Proteklih 25 godina afirmisalo je Antenu M kao vrlo objektivnog hroničara događaja u Crnoj Gori.

Kao savremeni medij koji je pokazao sposobnost da anticipira budućnost, a samim tim da podstiče pozitivne promjene i doprinosi onome što se u međuvremenu događalo i što se danas događa - a to je dinamičan prosperitet crnogorskog društva.

Antena M je u prethodnom periodu zaista pokazala da je moguće objediniti dvije vrlo važne dimenzije u svakom poslu. Prva je-kompetentno i objektivno novinarstvo, koje samim tim znači i profesionalno obavljanje odgovornog javnog posla. Druga dimenzija je nepokolebljiva privrženost nacionalnim interesima.

Dakle, ne govorim o privrženosti ovoj ili onoj politici, nego o privrženosti nacionalnim interesima, što bi trebalo biti svojstvo svakog odgovornog građanina i subjekta u Crnoj Gori. To nije nikakva specifičnost Crne Gore nego dominantno pravilo ponašanja u savremenom svijetu.

Mislim da je Antena M pokazala da je moguće odoljeti pomodarstvu koje je zahvatilo novinarsku profesiju- shvatanju da slobodno i nezavisno novinarstvo ne mora da mari za posljedice koje proizvodi, uključujući i posljedice po nacionalne interese", naveo je Đukanović u izjavi za Antenu M. 

Smatra da je upravo praksa Antene M nešto što bi mogao biti dobar putokaz i drugim medijima - potvrda da je moguće biti i kritičan, objektivan, veoma društveno odgovoran, a pri svemu tome biti medij koji je posvećen nacionalnim interesima Crne Gore.

"U tom smislu Antena M je veoma pozitivan primjer koji pokazuje da Crna Gora u ovoj djelatnosti ima vrijednosti koje su konkurentne i reprezentativne i za širu međunarodnu scenu, da može biti dobra inspiracija i drugim medijima, uopšte drugim javnim djelatnostima u Crnoj Gori. Vjerujem da će to biti dominantna praksa u vremenu pred nama", kazao nam je Đukanović. 

Komentari

štrbina,

Za sve što ste učenjeli da se obnovi crnogorska država niko u dobroti i zaslugama ne može bit ispred Vas Predśedniče.Ali ovo dozvoljavanje da u crnogorskoj državi po Crnogorcima i CPC pljuje Amfilohije s popovima otrcana srpstva Srbije-zamračuje Vaše zasluge i bača sumnju-saučesnika ili slabića.

Ostavi komentar

0/300