Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Uhapšen kotorski policajac, osumnjičen za pokušaj ubistva

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Osumnjičen da je pokušao da ubije državljanina Srbije!

Uhapšen kotorski policajac, osumnjičen za pokušaj ubistva

Službenici Uprave policije pronašli su i uhapsili D.Ž, policijskog službenika zaposlenog u OB Kotor, zbog sumnje da je juče u Tivtu, na štetu S.A, državljanina Srbije, počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju, saopšteno je iz polciije.

Policijski službenici su još juče, nedugo nakon izvršenog krivičnog djela, došli do saznanja koja su ukazivala na sumnju da je D.Ž. izvršilac i od tog momenta se tragalo za njim.

''Sumnja se da je D.Ž. juče, 19.07.2019. godine, oko 02,40 časova, kada nije bio na dužnosti, u diskoteci Win u Tivtu, nakon verbalnog konflikta i tuče više lica, upotrebom vatrenog oružja nanio povredu S.A, nakon čega se udaljio sa lica mjesta. Policija je preduzela niz operativno – taktičkih mjera i radnji koje su rezultirale rasvjetljavanjem krivičnog djela u kratkom roku i lišenjem slobode osumnjičenog lica. On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici''- naveli su u saopštenju.

Policijski službenik D.Ž. je, shodno zakonu, bio dužan da, iako nije bio na dužnosti, suzbije radnje koje mogu da naruše javni red i mir, kao što je bila tuča koja je prethodila ovom krivičnom djelu, kao i da u tim situacijama bez odlaganja o tome obavijesti svog neposrednog rukovodioca, što on nije učinio, već je, kako se sumnja, počinio navedeno krivično djelo.

Osim lišenja slobode, protiv D.Ž. će biti iniciran i disciplinski postupak, zaključili su u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300