Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Hrvatskoj poslat zahtjev za izručenje Markovića i Laličića

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović | Izvor: Pobjeda

Hrvatskoj poslat zahtjev za izručenje Markovića i Laličića Foto: Fos media

Ministarstvo pravde Crne Gore juče je kolegama u Hrvatskoj poslalo zahtjev za izručenje Cetinjana Mitra Markovića (25) i Petra Laličića, koji se sumnjiče za učešće u likvidaciji Bogdana Milića i ranjavanja tri osobe na Cetinju, 11. juna. 

Oni su 20. avgusta uhapšeni sa falsifikovanim dokumentima u Šibeniku po međunarodnoj pojernici crnogorske vlasti. Odmah nakon hapšenja određen im je ekstradicioni pritvor.

U lociranju dvojice bjegunaca crnogorske vlasti su pomogle kolegama u Hrvatskoj i saopštili im operativna saznanja da se kriju u toj zemlji pod lažnim identitetima.

Osim Laličića i Markovića još tri osobe dovode se u vezu sa likvidacijom Milića i ranjavanjem Dragana i Gorana Vušurovića i Marka Vujačića.

Odmah nakon počinjenog zločina istražitelji su opsežnom istragom došli do imena saučesnika u likvidaciji Milića i ranjavanju tri osobe. Lisice su stavljene Lazaru Nedoviću (20), Moši Paoviću (18) i Žarku Pejakoviću (19) i protiv njih je donijeta naredba o sprovođenju istrage.

Prema prikupljenim dokazima, Laličić i Nedović se terete da su direktini počinioci ubistva i  krivičnom prijavom se terete da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Ostali osumnjičeni terete se za logističku podršku ovom zločinu, odnosno za stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo putem pomaganja.

Ubrzo nakon zločina inspektori su pronašli oružje kojim je ubijen Milić, municiju, obuću koju je nosio ubica, garderobu, silikonsku masku, hirurške rukavice i kačket. Sve te stvari koje su korišćene u egzekuciji bile su sakrivene na brdu iznad bivše fabrike Obod. Pronađeni  dokazi istražiteljima su pomogli da zaokruže slučaj jer su nakon završenog vještačenja dobili potvrdu prvobitne sumnje o učešću grupe koju su od prvog dana sumnjičili da ima veze sa likvidacijom Cetinjanina.

Bogdan Milić je ubijen 11. juna. Dva i po mjeseca ranije oslobođen je optužbi za ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina. Tu odluku donijelo je vijeće sutkinje Vesne Moštrokol. Istom odlukom oslobođeni su Darko Mijović i Vladimir Ulama, koji su se teretili za ubistvo Medina.

Darko Mijović i Nikola Jovanović ubijeni su sredinom maja u Njemačkoj. Tada su ranjeni Miloš Pavićević i Miloš Vešković, koji su bili sa njima. Napadači u ovom slučaju nijesu otkriveni.

Ostavi komentar

0/300