Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Incident kod Plave špilje: Potonula drvena barka sa pet osoba

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: boka news

Incident kod Plave špilje: Potonula drvena barka sa pet osoba

Drvena barka imenom „Kristina“ potonula je, iz za sada neutrvrđenih razloga, danas oko 17 sati u akvatorijumu poluostrva Luštica, neposredno u blizini ulaza u čuvenu Plavu špilju.

„Javljeno nam je da je došlo do incidenta sa jednim drvenim ploviom na kome je, po izjavama svjedoka, bilo pet osoba. Njih je, nakon potonuća barke, prihvatio i sa lica mjesta  odvezao turistički brodič „Delfin“, a  havarisna barka u trenutnom stanju, predstavlja opasnost za druga plovila koja se krerću u akvatorijumu u blizini Plave špilje, zbog čega se preduzimaju aktivnosti da se rizik po ostala plovila smanji“- kazao je direktor Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore Safet Kočan za Bokanews.

On je kazao da je Operativni centar UPS, odmah po dobijanju informacije o incidentu kod Plave špilje, na lice mjesta poslao spasilačko plovilo SAR-1 na kome je ukrcan i ronilac, a koji će pregledati barku koja se cijela nalazi ispod vode, ali nije legla na dno, već pluta neposredno ispod morske površine.

O incidentu su obaviještena i  Pomorska policija, odnosno Inspekcija suigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Kotor, koje rade na pouzdanom identifikovanju havarisanog plovila i nalaženju njegovog vlasnika, koji potonulu barku treba da ukloni o sopstvenom trošku.

U međuvremenu će havaraisana barka ona biti adekvatno obilježena i osigurana kako je valovi ne bi bacili na hridi, odnosno kako u nju ne bi udarilo neko drugo plovilo u inače, vrlo prometnom akvatorijumu oko veoma posjećene turističke atrakcije kakva je Plava špilja, prenosi Boka news.

Ostavi komentar

0/300