Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Sekuliću određen pritvor do 30 dana

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: rtcg.me

Sekuliću određen pritvor do 30 dana

Viši sud prihvatio je prijedlog specijalne tužiteljke i odredio pritvor do 30 dana Dejanu Sekuliću, kumu predśednika Atlas grupe Duška Kneževića, radi opasnosti od bjekstva.

Tužiteljka je donijela naredbu o sprovođenju istrage protiv Sekulića, Duška Kneževića, direktora Atlasmont banke, Vesne Pavlović Furt, koja se nalazi van Crne Gore i strana je državljanka, i koja nije preminula, iako su to objavili neki mediji, zatim Mihaila Banjevića i Đorđa Đurđića i Dušana Đukanovića, bivšeg potpredśednika grupe i čelnika Atlas banke.

Oni se sumnjiče za zloupotrebu poslovanja u privredi jer su mimo svih bankarskih procedura dodijelili kredit koji je odobren 2009. godine i do danas nije vraćen. Iznos kredita je skoro 600 hiljada eura.

Advokat Dejana Sekulića Zdravko Đukanović saopštio je da je odluka o određivanju pritvora apsolutno nezakonita i u svemu suprotna odredbama Zakonika o krivičnom postpku (ZKP).

"Nevjerovatno je da se Sekulić Dejanu, koji se tereti za pomaganje određuje pritvor, a juče se prvo spektakularno hapse Banjević Mihailo, Đukanović Duško i Đurđić Đorđe, kao navodni saizvršioci, a nakon dva sata puštaju na slobodu. Jedini cilj ovog postupka jeste da se određivanjem pritvora u odnosu na porodicu Duška Kneževića i lica koja su njemu bliska, izvrši pritisak na Duška Kneževića", smatra advokat Đukanović.

Ostavi komentar

0/300