Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Nelegalni izlov ribe na Skadarskom jezeru

| Postavio/la: Marija Mitrović

Nelegalni izlov ribe na Skadarskom jezeru

Pripadnici Službe zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero zatekli su danas u reonu Bobovišta jedno lice u nelegalanom izlovu ribe, saopšteno je iz Nacionalonih parkova Crne Gore.

Kako su kazali, tom prilikom privremeno je oduzeto plovilo, VBM, mreže i riba, a lice zatečeno u nelegalnom izlovu ribe procesuirano je Inspektoru za slatkovodno ribarstvo i poljoprivredu na dalje postupanje.

Takođe, tokom kontrole područja nacionalnog parka, kako su saopštili, nadzornici Službe zaštite u reonu Godinja danas su zbog nelegalnog izlova ribe privremeno oduzeli plovilo, VBM, dva akumulatora i izlovljenu ribu.

Direktor NP Skadarsko jezero Nenad Ivanović istakao je da je osnovna funkcija nacionalnog parka i Službe zaštite očuvanje i zaštita njegovih brojnih prirodnih, kulturnih i ljudskim radom stvorenih vrijednosti.

“Služba zaštite redovno obavlja aktivnosti kontrole i zaštite nacionalnog parka i ujedno prekograničnog prirodnog prostora.  Apelujemo na građane da se suzdrže od nelegalnih aktivnosti, naročito nelegalnog izlova ribe”, kazao je Ivanović.

Pozivom na broj Službe zaštite 067 342 944 mogu se prijaviti sve eventualne nezakonite radnje.

Ostavi komentar

0/300