Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Direktorat za vanredne situacije pripravan: Narednih dana novi kišni talas

| Postavio/la: Milena Aprcović

Direktorat za vanredne situacije pripravan: Narednih dana novi kišni talas

Imajući u vidu da se narednih dana očekuje novi kišni talas sa umjerenim do obilnim količinama padavina, Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane da preduzmu neophodne mjere i radnje, kako bi se umanjio rizik od eventualnih poplava i spriječile veće posljedice.

Kako je navedeno u saopštenju, Direktorat za vanredne situacije MUP-a i ostali subjekti u sistemu zaštite i spašavanja su i dalje u pripravnosti i prate razvoj situacije na terenu i spremni su da svim raspoloživim ljudskim i materijalno-tehničkim kapacitetima odgovore na eventualnu novu situaciju.

"Danas je vodostaj rijeka u opadanju, dok je nivo Skadarskog jezera u blagom porastu, ali za sada bez većih opasnosti za materijalna dobra i objekte na tom području. 

Od nadležnih institucija iz Republike Albanije dobili smo informaciju da za sada nema ispuštanja voda iz hidroelektrana na rijeci Drim.

Predstavnici CEDIS-a su osposobili elektro-distributivnu mrežu, tako da je područje Broćanca u opštini Nikšić danas sa urednim napajanjem električnom energijom", navode u saopštenju. 

Ostavi komentar

0/300