Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Ivanišević predao akreditivna pisma Makronu

| Postavio/la: Marija Mitrović

Ivanišević predao akreditivna pisma Makronu

Ambasador Crne Gore u Republici Francuskoj i Kneževini Andori Ivan Ivanišević uručio je akreditivna pisma predsjedniku Fracuske Emanuelu Makronu i ko-princu Andore monsinjoru Žoanu-Enriku Vivesu i Sisiliji. Ceremoniji su prisustvovali ministri vanjskih poslova Francuske Žan Iv L'Drijan i Andore Marija Ubah Font, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

"Ambasador Ivanišević je prenio poziv predsjedniku Makronu da posjeti Crnu Goru, ističući da se ove godine navršava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Crne Gore i Francuske. Predsjednik Makron je povodom ovog jubileja ocijenio da zaslužuje da bude adekvatno obilježen.

Ambasador Ivanišević se kratko susreo i sa šefom diplomatije Francuske koji je potvrdio zainteresovanost da posjeti Crnu Goru. U tom  kontekstu, ambasador Ivanišević je ocijenio da bi razmjena posjeta na ministarskom nivou, deset godina nakon potpisivanja Mape puta za snaženje bilateralnih odnosa, bila i poruka partnerstva i prilika za definisanje daljih pravaca saradnje", navodi se u saopštenju.

Tokom razgovora sa ministarkom vanjskih poslova Andore, razmijenjena su mišljenja o perspektivama za unapređenje međusobne saradnje u oblastima od zajedničkog interesa. Ministarka Font prenijela je poziv ministru vanjskih poslova Crne Gore da posjeti Andoru, saopšteno je iz MVP.

 

Ostavi komentar

0/300