8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tužilaštvo: Nismo naklonjeni Amfilohiju, to su maliciozne medijske insinuacije

Društvo

Comments 0

Tužilaštvo: Nismo naklonjeni Amfilohiju, to su maliciozne medijske insinuacije

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber

Osnovno državno tužilaštvo na Cetinje ističe da nije tačno da je ta institucija naklonjena Mitopolitu crnogorsko primorskom Amfilohiju a medijski navodi, u kojima se to tvrdi, prema riječima Tužilaštva, krajnje su maliciozni.

Crnogorski pokret: Državni tužilac naklonjen Amfilohijevim porukama

"Postupajući u okviru svoje stvarne i mjesne nadležnosti, po krivičnoj prijavi nevladine organizacije “Crnogorski pokret”, protiv Radović Rista zbog krivičnog djela povreda ugleda naroda, manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica iz člana 199. Krivičnog zakonika Crne Gore, a nakon sprovedenog postupka izviđaja, na osnovu pribavljenih dokaza i podataka, a ne na osnovu bilo čijeg političkog ili vjerskog uvjerenja, ocijenjeno je da se u radnjama prijavljenog Radović Rista nijesu ostvarila bitna obilježja bića prijavljenog krivičnog djela, te da ne postoje osnovi sumnje ni da je isti učinio bilo koje drugo krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, zbog čega je krivična prijava odbačena obrazloženim rješenjem Kt.br.148/17 od 05.04.2018.godine, koje rješenje je dostavljeno podnosiocu krivične prijave, sa uputstvom o mogućnosti podnošenja pritužbe na isto, a shodno članu 271a. stav 1. Zakonika o krivičnom postupku", saopšteno je iz cetinjskog Tužilaštva.

Tužilaštvo ocijenilo da Amfilohije nije širio govor mržnje

"Medijske insinuacije o naklonosti tužilaštva bilo kom licu, i stavljanju iznad Ustava i zakona bilo kog lica, nisu tačne, već krajnje maliciozne.

Objavljivanje djelova obrazloženja rješenja o odbacivanju krivične prijave, i to ne integralno, već interpretatorski istrgnuto iz konteksta, upravo dovodi do širenja netačnih informacija, posebno imajući u vidu da se radi o odluci koja je podložna provjeri od strane neposredno višeg državnog tužilaštva, te da je podnosilac krivične prijave, kojem je shodno zakonu, data mogućnost da inicira provjeru odluke, upoznat sa sadržajem rješenja o odbacivanju krivične prijave u cjelini", dodaje se u saopštenju.

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Luka Martinović ističe da se Tužilaštvo u svom radu pridržava isključivo Ustava i zakona.

"Gonimo učinioce krivičnih djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, ma ko oni bili, a poslovi Državnog tužilaštva ne smiju se vršiti ni pod čijim uticajem, i niko ne smije da utiče na Državno tužilaštvo u vršenju njegovih poslova", istakao je Martinović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR