15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bubanju označili kao člana Bešovićeve grupe

Izvor: Ilustracija; Foto: Antena M

Hronika

Comments 0

Bubanju označili kao člana Bešovićeve grupe

Izvor: Pobjeda/Analitika

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Veselin Bubanja (31), koji je juče uhapšen je prema saznanjima Pobjede u policiji označen kao bezbjednosno interesantna osoba bliska kavačkom klanu.

Nezvanično im je saopšteno da je identifikovan kao novi član kriminalne grupe Filipa Bešovića koji se dovodi u vezu sa ubistvom Miodraga Kruščića.
 
Bubanja je uhapšen kada je policija pretresom pronašla dva pištolja u ilegalnom posjedu, sredstva komunikacije od kojih je jedno sa kripto zaštitom i vagu za mjerenje. 

Kako je saopšteno iz policije, sumnja se da su pronađena sredstva komunikacije korišćena za pripremanja i vršenje krivičnih djela. 

Kruščić je ubijen 21. maja prošle godine u bašti lokala "Palata", u podgoričkom naselju Stari aerodrom. 

Ovaj zločin razriješen je nakon opsežne devetomjesečne istrage. Članovi grupe imali su jasno precizirane uloge, od nabavke oružja, preko praćenja žrtava do samog zločina. O njihovim namjerama govori i velika zapljena oružja, za koje istražitelji sumnjaju da je trebalo da bude iskorišćeno u još nekim likvidacijama.

Kao direktni počinilac ubistva označen je Mario Milošević, kojeg je, kako se sumnja Aleksandar Ljumović (36) iz Podgorice, 2. maja prošle godine na granici Crne Gore i Kosova autom preuzeo.

Na pres konferenciji Tužilaštva održanoj 19. februara saopšteno je da je Milošević pucao u Kruščića, dok je Bešović – organizator ove grupe, ranio novinarku Vijesti Oliveru Lakić. 

Osim Miloševića i Bešovića, članovi te kriminalne grupe su Goran Rakočević (34), Dejan Vukašinović (36), Luka Bulatović (22), Mijailo Stojanović (34) iz Podgorice, Filip Knežević (30), Marinko Rajković (28) i Sanja Božović (38) iz Cetinja. Njima se na teret stavljaju krivična djela kriminalno udruživanje, teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i nanošenje teških tjelesnih povreda.

Ljumović je uhapšen početkom marta na aerodromu Golubovci, nakon što je sletio međunarodnim letom iz Italije gdje živi već duži niz godina.

Sumnja se da je Rakočević dovezao Miloševića do lokala "Palata" na Starom aerodromu. Nakon što je, kako se sumnja, Milošević ubio Kruščića, njih dvojica su se, kako sumnja policija, odvezli do stana u Ulici 4. jula, gdje je Milošević boravio do 23. maja 2018. godine.

Za to vrijeme Rakočević mu je obezbjeđivao hranu. Milošević je napustio stan i otišao u Rožaje, dokle ga je vozilom "reno klio" vozio Rakočević, dok su se Ljumović i Dejan Vukašinović kretali ispred njih, kako bi ih obavještavali o eventualnim nepredviđenim preprekama na putu.

Nakon što su odvezli Miloševića do Rožaja, ostala trojica su se vratila u Podgoricu.

O događaju je obaviješten viši državni tužilac u Podgorici koji je naložio da se Bubanja uhapsi zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo kriminalno udruživanje i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR