Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Vlada: Na gradilištima znatan broj nezakonito angažovanih radnika, država gubi značajne prihode

| Postavio/la: Jelena Ćetković

Vlada: Na gradilištima znatan broj nezakonito angažovanih radnika, država gubi značajne prihode

Na velikim gradilištima uočava se znatan broj nezakonito angažovanih radnika, čime država gubi značajne prihode, saopšteno je nakon sjednice Vlade.

Zato će taj problem, kako je poručeno u narednom periodu, biti prioritet u radu Komisije za borbu protiv sive ekonomije kao i inspekcijskih službi i organa za sprovođenje zakona.

 

Vlada Crne Gore je danas, na 113. sjednici, kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, donijela Uredbu o kriterijumima i postupku za utvrđivanje godišnjeg broja dozvola za privremeni boravak i rad stranaca i Odluku o izmjenama Odluke o utvrđivanju godišnjeg broja dozvola za privremeni boravak i rad stranaca za 2019. 

"Kriterijumi i postupak za utvrđivanje godišnjeg broja dozvola za privremeni boravak i rad stranaca utvrđuju se Uredbom i to na osnovu: odnosa ponude i tražnje na tržištu rada; mogućnosti zadovoljavanja tražnje na tržištu rada, zapošljavanjem crnogorskih državljana; zapošljavanja stranaca u Crnoj Gori u prethodnom periodu; iskorišćenosti godišnje kvote u prethodnoj godini; i potrebe poslodavaca za zapošljavanjem u godini za koju se utvrđuje kvota. Uredbom je propisano da se iz godišnje kvote izdvaja određeni broj dozvola za privremeni boravak i rad stranaca, koje nadležno ministarstvo može dodatno rasporediti za pojedine namjene, u skladu sa potrebama tržišta rada, a na zahtjev Zavoda za zapošljavanje. Odlukom je određena kvota od 15.454 stranih državljana koji mogu privremeno boraviti i privremeno se zaposliti u Crnoj Gori u 2019. godini," navedeno je u saopštenju Vlade. 

Ostavi komentar

0/300