9 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada: Na gradilištima znatan broj nezakonito angažovanih radnika, država gubi značajne prihode

Ekonomija

Comments 0

Vlada: Na gradilištima znatan broj nezakonito angažovanih radnika, država gubi značajne prihode

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Na velikim gradilištima uočava se znatan broj nezakonito angažovanih radnika, čime država gubi značajne prihode, saopšteno je nakon sjednice Vlade.

Zato će taj problem, kako je poručeno u narednom periodu, biti prioritet u radu Komisije za borbu protiv sive ekonomije kao i inspekcijskih službi i organa za sprovođenje zakona.

 

Vlada Crne Gore je danas, na 113. sjednici, kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, donijela Uredbu o kriterijumima i postupku za utvrđivanje godišnjeg broja dozvola za privremeni boravak i rad stranaca i Odluku o izmjenama Odluke o utvrđivanju godišnjeg broja dozvola za privremeni boravak i rad stranaca za 2019. 

"Kriterijumi i postupak za utvrđivanje godišnjeg broja dozvola za privremeni boravak i rad stranaca utvrđuju se Uredbom i to na osnovu: odnosa ponude i tražnje na tržištu rada; mogućnosti zadovoljavanja tražnje na tržištu rada, zapošljavanjem crnogorskih državljana; zapošljavanja stranaca u Crnoj Gori u prethodnom periodu; iskorišćenosti godišnje kvote u prethodnoj godini; i potrebe poslodavaca za zapošljavanjem u godini za koju se utvrđuje kvota. Uredbom je propisano da se iz godišnje kvote izdvaja određeni broj dozvola za privremeni boravak i rad stranaca, koje nadležno ministarstvo može dodatno rasporediti za pojedine namjene, u skladu sa potrebama tržišta rada, a na zahtjev Zavoda za zapošljavanje. Odlukom je određena kvota od 15.454 stranih državljana koji mogu privremeno boraviti i privremeno se zaposliti u Crnoj Gori u 2019. godini," navedeno je u saopštenju Vlade. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR