Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

MA: Povećanje broja putnika za prva četiri mjeseca 2019.

| Postavio/la: Milena Aprcović

MA: Povećanje broja putnika za prva četiri mjeseca 2019.

Izvanredni komercijalni rezultati, te odlična najava bukinga za mjesece koji slijede glavne su karakteristike poslovanja nacionalnog avio-prevoznika za prva četiri mjeseca ove godine, saopšteno je iz Montenegro Airlines-a. 

"Kompanija je prevezla 130.010 putnika u sve tri kategorije saobraćaja - redovnom, čarter i kod-šer uz ostvarena 1.824 leta. U odnosu na rekordnu, 2018. godinu, to je 7 i po hiljada putnika više, odnosno 112 letova više. Porast broja putnika na povećanom obimu saobraćaja prati i porast prosječne popunjenosti putničke kabine, koja ove godine u posmatranom periodu iznosi 61 odsto, što je 3 odsto više u odnosu na prošlu godinu. Rast svih pomenutih parametara je posljedica optimalne komercijalne strategije i odgovornog planiranja resursa i troškova, što se pozitivno odrazilo i na poslovni rezultat za prva četiri mjeseca", navodi se u saopštenju. 

Kako dodaju, destinacije koje su bilježile najveći rast prevezenih putnika u posmatranom periodu su ka/iz Beograda gdje je prevezeno 3 hiljade putnika više u odnosu na 2018. godinu, ka/iz Rima i Pariza gdje se bilježi rast od 1.441 odnosno 1.448 putnika, kao i ka/iz Ljubljane gdje je broj putnika povećan za 1.146.

"Važno je napomenuti da je Montenegro Airlines ove godine mjesec dana ranije počeo saobraćati ka Sankt Peterburgu, Lajpcigu, Londonu i Minhenu, a od 5. maja je uveo u redovan saobraćaj Hanover, petu destinaciju u Njemačkoj.

Proširenje perioda letjenja za navedene destinacije daje i značajan doprinos produženju ljetnje turističke sezone u Crnoj Gori. U prilog navedenom govore i ostvareni rezultati za april kada je prevezeno 42.136 putnika uz realizovanih 569 letova. To je 3 ipo hiljade više putnika, odnosno 55 više letova u odnosu na prošlu godinu.

Prema najavljenom bukingu pozitivan trend poslovanja nastaviće se i u periodu koji slijedi pa se očekuje da će MA realizovati zahtjevan biznis plan za 2019. Kompanija će u toku predstojeće sezone saobraćati ka 30-ak destinacija u redovnom i čarter saobraćaju, a cilj nam je da u toku godine prevezemo više od 660 hiljada putnika", dodaje se. 

Ostavi komentar

0/300