Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Turistička ponuda CG na sajmu u Novom Sadu

| Postavio/la: Jelena Ćetković

Turistička ponuda CG na sajmu u Novom Sadu

Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa diplomatskim predstavništvima Crne Gore u Srbiji, lokalnim turističkim organizacijama Budve, Tivta, Herceg Novog, Ulcinja i JP Skijališta Crne Gore predstavljaju turističku ponudu Crne Gore na 52.Međunarodnom sajmu turizma „Lorist“ koji će  biti otvoren trećeg oktobra u Novom Sadu.

Crnogorsku delegaciju predvodi državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović koji je održao sastanke sa sa predstavnicima Pokrajinske vlade Vojvodine, gradske uprave Novog Sada kao i turističkom privredom.

Sastancima su prisustvovali generalni konzul Crne Gore u Srbiji Dragan Đurović i potpredsjednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković.

Dražavni sekretar se sastao i sa zamjenikom premijera Vlade Mađarske Žoltom Šemjenom.

"U okviru Novosadskog sajma Davidović je govorio  na 8. Dunavskom biznis forumu koji je jedan od najznačajnijih regionalnih skupova, posvećen implementaciji Dunavske strategije i uticaju biznisa na njen odgovoran i održiv razvoj", saopšteno je iz NTO CG. 

Tokom sajma održan je tematski radni ručak sa predstavnicima turističkih agencija i medija među kojima su bili i RTS, Pink, Dnevnik, RTV Vojvodina i Radio Vojvodina, RTV Sremska, magazin Hedonist, Color Press Group i drugi.

"U narednom periodu na ovom tržištu  planira se intenzivna promocija zimske turističke sezone i ponude za novogodišnje praznike. Centralne teme ovogodišnjeg sajma turizma u Novom Sadu su banjski, spa i wellness turizam. Očekuje se da će sajam posjetiti više od 30.000 posjetilaca, 450 firmi iz zemlje i i inostranstva, institucije i organizacija iz 20 zemalja i 700 predstavnika medija. Posebna tematska cjelina biće Gastro regioni  – izložba hrane i pića i Gastro izazovi – međunarodna takmičenja u pripremanju i serviranju hrane", navedeno je u saopštenju NTO CG. 

Ostavi komentar

0/300