10 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Turistička ponuda CG na sajmu u Novom Sadu

Ekonomija

Comments 0

Turistička ponuda CG na sajmu u Novom Sadu

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa diplomatskim predstavništvima Crne Gore u Srbiji, lokalnim turističkim organizacijama Budve, Tivta, Herceg Novog, Ulcinja i JP Skijališta Crne Gore predstavljaju turističku ponudu Crne Gore na 52.Međunarodnom sajmu turizma „Lorist“ koji će  biti otvoren trećeg oktobra u Novom Sadu.

Crnogorsku delegaciju predvodi državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović koji je održao sastanke sa sa predstavnicima Pokrajinske vlade Vojvodine, gradske uprave Novog Sada kao i turističkom privredom.

Sastancima su prisustvovali generalni konzul Crne Gore u Srbiji Dragan Đurović i potpredsjednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković.

Dražavni sekretar se sastao i sa zamjenikom premijera Vlade Mađarske Žoltom Šemjenom.

"U okviru Novosadskog sajma Davidović je govorio  na 8. Dunavskom biznis forumu koji je jedan od najznačajnijih regionalnih skupova, posvećen implementaciji Dunavske strategije i uticaju biznisa na njen odgovoran i održiv razvoj", saopšteno je iz NTO CG. 

Tokom sajma održan je tematski radni ručak sa predstavnicima turističkih agencija i medija među kojima su bili i RTS, Pink, Dnevnik, RTV Vojvodina i Radio Vojvodina, RTV Sremska, magazin Hedonist, Color Press Group i drugi.

"U narednom periodu na ovom tržištu  planira se intenzivna promocija zimske turističke sezone i ponude za novogodišnje praznike. Centralne teme ovogodišnjeg sajma turizma u Novom Sadu su banjski, spa i wellness turizam. Očekuje se da će sajam posjetiti više od 30.000 posjetilaca, 450 firmi iz zemlje i i inostranstva, institucije i organizacija iz 20 zemalja i 700 predstavnika medija. Posebna tematska cjelina biće Gastro regioni  – izložba hrane i pića i Gastro izazovi – međunarodna takmičenja u pripremanju i serviranju hrane", navedeno je u saopštenju NTO CG. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR