Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Veliko priznanje Telekomu za aktivnosti tokom kampanje „Svijet novih mogućnosti“

| Postavio/la: Jelena Grbović

Veliko priznanje Telekomu za aktivnosti tokom kampanje „Svijet novih mogućnosti“

Glavna nagrada Unije poslodavaca (UPCG) za najdosljedniju primjenu politika društveno odgovornog poslovanja u ovoj godini dodijeljena je Crnogorskom Telekomu, za aktivnosti tokom kampanje „Svijet novih mogućnosti“, navedeno je u saopštenju ove kompanije. 

Podsjećaju i da je ovo četvrto priznanje za društvenu odgovornost koje je Unija poslodavaca u posljednjih nekoliko godina uručila Telekomu.

Na svečanoj ceremoniji u podgoričkom hotelu „Hilton“, Telekomu je, kako su sapoštili, sinoć uručena velika nagrada UPCG koja objedinjuje brigu o zajednici, brigu o životnoj sredini i brigu o zaposlenima.

Iz Telekoma ističu da je ovo značajno priznanje stiglo na kraju veoma dinamične godine u Telekomu, kada je riječ o društveno odgovornim aktivnostima.

Podsjetili su i da odgovorno poslovanje znači poslovanje u granicama zakona, na šta su svi u privredi obavezni, dok društveno odgovorno poslovanje podrazumijeva da se zajednici da i preko onoga što je zakonska obaveza, što bi trebalo da bude jedan od ciljeva svih kompanija.

„Svijet novih mogućnosti nije samo projekat ili kampanja Crnogorskog Telekoma, koja je počela juče i završava se sjutra. Svijet novih mogućnosti je strateško opredjeljenje naše kompanije da savremenu tehnologiju i digitalna rješenja i servise stavimo u službu građana, a u fokusu našeg djelovanja su obrazovanje, zaštita životne sredine, digitalna i socijalna inkluzija, i briga o zaposlenima u našoj kompaniji“, kazao je prilikom preuzimanja nagrade Matija Otašević, ekspert za korporativnu komunikaciju u Telekomu.

Telekom, osim kontinuiranih ulaganja u razvoj i zadovoljstvo svojih zaposlenih, kako su naveli, posebnu pažnju poklanja zaštiti životne sredine kroz aktivnosti na smanjenju emisije ugljen-dioksida i ozelenjavanje Podgorice.

"U oblasti obrazovanja, Telekom je ove godine nastavio partnerstvo sa Ministarstvom prosvjete, koje će za rezultat imati da 150 škola i područnih jedinica u prigradskim i ruralnim dijelovima zemlje dobije besplatan mobilni internet, neophodan za njegovo funkcionisanje. Ova kompanija je u prethodnoj deceniji obezbijedila besplatan internet za preko 200 osnovnih i srednjih škola, kao i predškolskih ustanova u Crnoj Gori, dajući značajan doprinos kvalitetu i modernizaciji obrazovnog procesa".

U okviru donatorskog programa „Za svako dobro“ podržano je više od 30 projekta od posebne važnosti za zajednicu, u ukupnoj vrijednosti od oko 180 hiljada eura.

Zaposleni Telekoma kroz svoj Volonterski klub kontinuirano organizuju akcije sadnje drveća, dobrovoljnog davanja krvi, i na različite načine daju doprinos rješavanju ključnih društvenih izazova u svim oblastima koje su važne za razvoj crnogorskog društva.

U prethodnih nekoliko godina kompanija je nagrađena u kategorijama „Velika nagrada“, „Briga za zajednicu“ i „Briga za životnu sredinu“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300