Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Viši sud u Beogradu proglasio krivom Saru Vidak

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Skala radio

Viši sud u Beogradu proglasio krivom Saru Vidak Foto: Screenshot Youtube N1

Viši sud u Beogradu je kotorskom Osnovnom sudu dostavio presudu kojom je Saru Vidak, studentkinju iz Beograda proglasio krivom i osudio je na kaznu zatvora od 30 dana.

U kaznu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, počev od 14.08. do 05.09. 2018. 

Vidak će kaznu izdržavati u prostorijama u kojima stanuje, bez elektronskog nadzora, prenosi Skala radio. 

U obrazloženju presude kaže se da je Sara Vidak proglašena krivom presudom Osnovnog suda u Kotoru od 05.09. 2018. godine, zbog izvršenja krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Vidak je kotorski Osnovni sud osudio na kaznu zatvora od 4 mjeseca.

Ministarstvo pravde Republike Srbije je dostavilo 06. 12. 2018. godine Višem sudu u Beogradu zamolnicu Osnovnog suda u Kotoru, kojom se od pravosudnih organa Srbije traži izvršenje strane krivične presude, što je u skladu sa odredbama Ugovora Crne Gore i Srbije o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u krivičnim stvarima.

Vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu je održalo sjednicu kojoj je prisustvovala okrivljena Vidak.

Ona je izjavila da smatra da suđenje nije bilo pravično i fer a njen advokat Jakša Peković je smatrao da nijesu ispunjeni uslovi za priznanje strane sudske odluke. On je kazao da, ukoliko sud odluči drugačije, izvršenje bude u kućnim uslovima, za što postoje uslovi.

Vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu, kojim je predsjedavala predsjednica Vijeća – sudija Olivera Đurić je, prilikom donošenja presude, uzelo u obzir da Sara Vidak nije ranije osuđivana, da se radi o mladoj osobi koja se korektno ponašala za vrijeme trajanja postupka.

Sara Vidak nije se žalila na presudu kotorskog Osnovnog suda kojom je osuđena na 4 mjeseca zatvora zbog napada na sudiju Prekršajnog suda u ovom gradu Jelenu Stanišić.

Time je presuda postala pravosnažna, što znači da je Vidak obavezna da se javi na izdržavanje kazne koju joj je izrekla sudija Momirka Tešić 5. septembra 2018.

U kaznu je uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru.

Saopštavajući presudu, sudija Tešić je tada navela da je Vidak kriva što je napala službeno lice u vršenju službene dužnosti, pri čemu je bila svjesna svog djela, čije je izvršenje htjela.

Vidak se dan nakon izricanja presude vratila u Srbiju, a njen advokat najavljuje da će tražiti da njenu kaznu prizna naše pravosuđe.

Prihvatajući presudu kotorskog Osnovnog suda Sara Vidak je priznala da je kriva.

Na presudu se nije žalilo ni Osnovno tužilaštvo u Kotoru.

Sudija kotorskog Osnovnog suda Momirka Tešić je napisala presudu na 37 strana u kojoj je do detalja obrazloženo zbog čega je Vidak kriva.

 

Komentari

Milo,

Srpska posla,idi saro lajkovackom prugom!!!

Ostavi komentar

0/300