Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

UP za Antenu M: Nije bilo osnova da zabranimo kretanje Savoviću, preduzeli smo sve da zaštitimo Tomkiće

| Postavio/la: Milena Aprcović

UP za Antenu M: Nije bilo osnova da zabranimo kretanje Savoviću, preduzeli smo sve da zaštitimo Tomkiće Ilustracija; Foto: Antena M

Uprava policije preduzima sve mjere iz svoje nadležnosti kako bi se svi građani Crne Gore osjećali bezbjedno, saopštili su iz policije, odgovarajući na pitanja Antene M u vezi sa situacijom u Beranama. 

Službenici Uprave policije preduzeli su sve neophodne aktivnosti u cilju zaštite porodice Tomkić iz Berana, tvrde iz policije. 

"Od momenta kada je policija donijela odluku da samoinicijativno sprovodi mjere obezbjeđenja porodice Tomkić, oni nijesu izrazili primjedbe na aktivnosti koje policija sprovodi a mjere obezbjeđenja se sprovode 24 sata sedam dana u nedjelji po mjestu boravka svih članova ove porodice, prisustvom policijskog službenika i čestim patrolnim obilascima", stoji u odgovoru na naša pitanja. 

Kažu da policija nije imala zakonski osnov po kojem bi zabranila kretanje Aleksandru Savoviću, koji je pravosnažno osuđen za paljenje radnje porodice Tomkić i za kojim je raspisana nacionalna potjernica. 

"Podsjećamo da je policija u dva navrata procesuirala A.S. zbog krivičnih djela počinjenih na štetu I.T.

Napominjemo da policija nije imala zakonski osnov po kojem bi zabranila kretanje A.S. Naime, nije postojala mjera zabrane kretanja izdata od strane nadležnog suda, odnosno takva mjera nije dostavljena Upravi policije, niti su ovom licu bila oduzeta lična dokumenta. Samim tim, njemu nije bila ograničena sloboda kretanja i on je mogao da napusti državu kao i svaki drugi građanin", kažu iz policije. 

Pitali smo da li zbog ovakvih slučajeva opada povjerenje u policiju?

"Evidentan je porast povjerenja građana u rad policije što pokazuju i rezultati istraživanja agencija koje se bave ispitivanjem javnog mnjenja. Na osnovu tih istraživanja povjerenje u policiju posljednje dvije godine ima kontinuiran trend rasta, a vjerujemo da pojedinačni slučajevi, u kojima je policija svakako pokazala spremnost i odlučnost da vinovnike procesuira, ne mogu urušiti povjerenje koje se gradilo godinama prije svega partnerskim odnosom sa građanima, lokalnom zajednicom kao i medijima", smatraju u policiji. 

Ostavi komentar

0/300