9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
TO Tivat na sajmu turizma u Londonu - WTM 2019

Ekonomija

Comments 0

TO Tivat na sajmu turizma u Londonu - WTM 2019

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Na jednoj od najvećih svjetskih berzi turizma “WTM 2019” (World Travel Market), koja se ove godine od 4 do 6. novembra održava po 40. put u Londonu, svoju turističku ponudu predstavila je i TO opštine Tivat.

Svjetska turistička berza u Londonu je jedan od vodećih globalnih događaja za svjetsku turističku industriju, gdje svoju ponudu predstavljaju svi sektori turizma, uključujući turističke organizacije i privredu, avio kompanije, turoperatore, PR agencije i sl. Ova najznačajnija svjetska turistička berza svake godine okuplja preko 5.000 izlagača iz više od 180 zemalja svijeta i preko 50.000 profesionalaca iz oblasti turizma, što je sve praćeno od strane 3000 predstavnika medija, saopšteno je iz TO.

Ovogodišnji novitet u promociji destinacije je svakako i anagažovanje NTO (organizator pomenute prezentacije), u učešću delegacije Crne Gore na prestižnom događaju koji okuplja brojne eminentne turističke novinare iz cijelog svijeta „The BGTW Annual Gala Awards Dinner”, a koji se tradicionalno održava veče uoči početka WTM-a.

"Naime, ovdje je riječ o događaju koji organizuje “The British Guild of Travel Writers”, vodeće britansko udruženje profesionalaca iz oblasti medija koji se bave turizmom i putovanjima i koji okuplja više od 300 članova udruženja, ambasadora, ministara, izvršnih direktora turističkih kompanija, PR kuća, urednika, novinara i blogera.
Naša delegacija predvođena Ministarstvom održivog ravoja i turizma (ministar Pavle Radulović i državni sekretar Damir Davidović), kao i ambasadom Crne Gore u Velikoj Britaniji (ambasador Borisav Banović), su doprinijeli kreiranju novih poslovnih veza i saradnji sa kvalitetnim turističkim novinarima Velike Britanije, a sve sa ciljem još značajnije strategije promocije destinacije za nerednu 2020. godinu", navodi se u saopštenju.

Crna Gora je povezana sa tržištem Velike Britanije letovima nacionalnog avioprevoznika Montenegro Airlines-a na relaciji London-Tivat tokom turističke sezone, letovima niskobudžetnih kompanija Ryanair na relaciji London-Podgorica tokom cijele godine i Easy Jet-a iz Londona i Mančestera ka Tivtu u periodu od aprila do oktobra. Neizostavan je i TUI UK koji realizuje letove iz Londona i Mančestra ka Podgorici, kao i iz Birmingema u periodu sezone, što je sve od velikog značaja, kada govorimo o sve većem porastu iniciranih dolazaka turista sa ovog tržišta.

"Ono što je još jedan značajan novitet sa ovogodišnjeg sajma, jeste informacija o pojavljivanju nove avio kompanije zainteresovane za povezivanje Crne Gore i Velike Britanije.

U pitanju je Jet2.com – redovna avio-kompanija, treća po veličini, koja takođe ima i svoju turoperatosrku kompaniju – Jet2.holidays, drugu po veličini u Velikoj Britaniji.

Kako pomenuta kompanija za narednu sezonu 2020. godine, planira uvođenje 4 leta nedjeljno ka Tivtu, od čega dva iz Londona i dva iz Mančestera, u periodu od maja do oktobra, na sastanku sa direktoricom TO Tivat je opštini Tivat ponuđeno ulaganje u advertajzing putem marketinških kanala pomenutih kompanija, a sa ciljem još značajnijeg privlačenja turista sa ovog tržišta", piše u saopštenju.

Na ovogodišnjem sajmu, predstavnici TO Tivat su realizovali i sastanke sa predstavnicima travel magazina “Wanderlust”, predstavnicima turoperatora “Welcome Holidays”, “Beverly Travel”, “Trailfinders”, kao i sa predstavnicima “Condor” avio kompanije, koji su izrazili svoje interesovanje za uspostavljanje avio linije između Njemačke i Tivta.

"Tržište Velike Britanije za opštinu Tivat spada u red prioritetnijih tržišta, s obzirom da se za prvih deset mjeseci 2019.godine realizovalo ukupno 7% više dolazaka sa preko 61% više noćenja u poređenju sa istim periodom 2018.godine. Prosjek zadržavanja posjetilaca sa ovog tržišta u Tivtu se kretao između 6-7 dana u 2019.godini, a kada govorimo o tipu turista koji dolaze sa ovog tržišta u posjeti Tivtu, u pitanju su cjelogodišnji posjetioci naše destinacije.

Trend rasta primjetan je i na nivou cijele Crne Gore, gdje je zakjučno sa prethodnom sezonom u Crnoj Gori boravilo 26% više turista iz Velike Britanije, sa ostvarenih 30% više noćenja, u odnosu na isti period 2018.godine", piše u saopštenju.

Kako navode, evidentno je povećanje broja turista iz Velike Britanije iz godine u godinu, a shodno boljoj avio povezanosti i većem broju turoperatora očekuje se nastavak pozitivnog trenda i u 2020. godini.

Preko 50 britanskih turoperatora u svojoj ponudi ima Crnu Goru, među kojima se, kao značajniji, izdvajaju TUI UK, Jet 2 Holidays, Balkan Holidays, Saga, Exodus, Kuoni i drugi, sa potencijalnim rastom i konkurencijom i u ovom segmentu, evidentan pozitivan trend rasta se sa pravom očekuje i u narednoj 2020 godini, zahvaljujući sve boljoj avio povezanosti dviju zemlje.

"Na štandu Crne Gore svoju ponudu pored NTO, su predstavile i brojne primorske LTO i Podgorice, te brojni predstavnici turističke privrede. Svoj štand TO Tivat je dijelila sa predstavnicima Regent hotela, koji su takođe zabilježili veliki posrast dolazaka sa ovog tržišta ali i interesovanje za aktuelnom turističkom ponudom. U toku trajanja sajma od strane ovog hotela upriličen je i veći broj sastanaka sa turoperatorima iz UK, ali i ostalih zemalja Evrope.

Štand Tivta i Crne Gore je pored ambasadora Banovića, posjetio i sugrađanin Darko Vuković – šef misije Vojske Crne Gore (Vojni ataše) u Engleskoj", piše u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR