Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Kurdi napali turski grad, tvrde da su dva civila poginula tokom turske operacije i da ima ranjenih

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: nezavisne.com/Sputnjik/B92

Kurdi napali turski grad, tvrde da su dva civila poginula tokom turske operacije i da ima ranjenih Foto: Screenshot Youtube

Odredi Sirijskih demokratskih snaga granatirali su turski grad Nusajbin na granici sa Sirijom kao odgovor na pokretanje vojne operacije turske vojske na sjeveru Sirije.

Kurdi su minobacačima izveli ovaj napad, a mediji za sada nijesu saopštili da li među stanovnicima ovog turskog grada ima žrtava.

Istovremeno, kurdske jedinice su zapalile nekoliko naftnih bušotina na sjeveru sirijske provincije Hasaka.

Centar za koordinaciju vojnih operacija Sirijskih demokratskih snaga, saopštio je da su dva civila poginula, a još dvoje je ranjeno, prilikom napada turske vojske na mjesto Ras Elajn, na sjeveru Sirije.

Prema navodima predstavnika kurdskih snaga, Turska je napala i gradove Darbasija, Malikija, Kamišli u provinciji Hasaka, kao i gradove Tel Abjad i Ajn Isa u Raki.

Pored toga, dodaju Kurdi, napad je izveden i na dalekovode i na vodovodnu stanicu koja pijaćom vodom snabdijeva grad Hasaku.

U međuvremenu je sirijska državna televizija saopštila i da su napadi Turske obustavljeni, kao i da se trenutno uklanjaju betonski blokovi koji su razmješteni na sirijsko-turskom graničnom prelazu, piše Sputnjik.

Prethodno je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan objavio da turska vojska pokreće vojnu operaciju na sjeveru Sirije.

Ostavi komentar

0/300