14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bastijančić: Projekat "Putevima bokeljskih Hrvata" spaja dva naroda

Izvor: Foto: predsjednik.me

Kultura

Comments 1

Bastijančić: Projekat "Putevima bokeljskih Hrvata" spaja dva naroda

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Savjetnik za ustavni sistem i pravna pitanja predsjednika Crne Gore Boris Bastijančić govorio je večeras, u ime predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, povodom projekta "Putevima bokeljskih Hrvata", čiji su pokrovitelji predsjednici Crne Gore i Republike Hrvatske. 

Tom prilikom, Bastijančić je kazao da ovaj projekat, koji se održava po drugi put, kroz kulturu spaja dva naroda, te uspješno promoviše osvjedočene dobrosusjedske odnose, razumijevanje, razmjenu iskustava i predstavlja novu dimenziju saradnje.

"Riznica uspjeha, zajedništva i nenarušenog multietničkog i multikonfesionalnog sklada, zasnovana na postulatima građanskog društva, doprinosi sve intenzivnijoj i plodotvornoj saradnji Crne Gore i Republike Hrvatske kojom se obje države s pravom mogu dičiti", kazao je Bastijančić.

Uz čestitke za organizaciju i zahvalnost partnerima za podršku u realizaciji projekta, Bastijančić je izrazio uvjerenje da će se istim povodom okupiti i naredne godine, saopšteno je iz kabineta Đukanovića. 

Događaju je, u ime predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, prisustvovala Sanja Putica.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

GRAĐANSKI

Svi smo mi sa ovoga današnjega crnogorskoga prostora (najmanje 90% nas) porijeklom Dukljani (i samo Dukljani): i Hrvati i Bošnjaci i Muslimani i Crnogorci i Srbalji i Albanci - samo različitijeh vjerah, što nas ''lomi''! Avizajte se više jednom konačno: Dukljansko naše porijeklo je - privilegija!!!