Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Bastijančić: Projekat "Putevima bokeljskih Hrvata" spaja dva naroda

| Postavio/la: Milena Aprcović

Bastijančić: Projekat "Putevima bokeljskih Hrvata" spaja dva naroda Foto: predsjednik.me

Savjetnik za ustavni sistem i pravna pitanja predsjednika Crne Gore Boris Bastijančić govorio je večeras, u ime predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, povodom projekta "Putevima bokeljskih Hrvata", čiji su pokrovitelji predsjednici Crne Gore i Republike Hrvatske. 

Tom prilikom, Bastijančić je kazao da ovaj projekat, koji se održava po drugi put, kroz kulturu spaja dva naroda, te uspješno promoviše osvjedočene dobrosusjedske odnose, razumijevanje, razmjenu iskustava i predstavlja novu dimenziju saradnje.

"Riznica uspjeha, zajedništva i nenarušenog multietničkog i multikonfesionalnog sklada, zasnovana na postulatima građanskog društva, doprinosi sve intenzivnijoj i plodotvornoj saradnji Crne Gore i Republike Hrvatske kojom se obje države s pravom mogu dičiti", kazao je Bastijančić.

Uz čestitke za organizaciju i zahvalnost partnerima za podršku u realizaciji projekta, Bastijančić je izrazio uvjerenje da će se istim povodom okupiti i naredne godine, saopšteno je iz kabineta Đukanovića. 

Događaju je, u ime predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, prisustvovala Sanja Putica.

Komentari

GRAĐANSKI,

Svi smo mi sa ovoga današnjega crnogorskoga prostora (najmanje 90% nas) porijeklom Dukljani (i samo Dukljani): i Hrvati i Bošnjaci i Muslimani i Crnogorci i Srbalji i Albanci - samo različitijeh vjerah, što nas ''lomi''! Avizajte se više jednom konačno: Dukljansko naše porijeklo je - privilegija!!!

Ostavi komentar

0/300