22 °

max 23 ° / min 14 °

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

22° / 12°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 13°

Utorak

14.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
KotorArtić : Danas i večeras opera ''Čarobna frula'' za najmlađe

Izvor: Foto:Duško Miljanić

Kultura

Comments 0

KotorArtić : Danas i večeras opera ''Čarobna frula'' za najmlađe

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Tradicionalni program za najmlađe KotorArtić, s idejom da djeca zavole klasičnu muziku, ove godine je posvjećen operi.

KotorArt Don Brankovi dani muzike u goste dovode umjetnike iz Udruženja Visoko C iz Novog Sada, koji će izvesti operu Čarobna frula Volfganga Amadeusa Mocarta, prilagođenu dječijem uzrastu. Jedna od najpopularnijih opera muzičkog genija biće izvedena u danas na Pjaci od kina, u jutarnjem terminu u 11sati, kao i u dva večernja, od 20 i 21 sat.

Po riječima organizatora u predstavi bajkovitog svijeta Mocarta posjetioci će upoznati čuvenu Kraljicu noći (Marija Cvijić), Sarastra (Vladimir Zorjan), Tamina (Branislav Cvijić), Paminu (Astina Bračer), Papagena (Ivan Nikolić) i Papagenu (Ana Bajić). Klavirski saradnik na koncertu je pijanistkinja Marina Mikić.

Dodatne informacije o programu, kao i biografije umjetnika možete pronaći na www.kotorart.me

Udruženje umjetnika Visoko C osnovano je 2015. godine, s ciljem da priprema i realizuje opere, komade s pjevanjem, opere za djecu, mjuzikle; da organizuje koncerte, edukuje građane, a posebno djecu, o značaju umjetnosti, kao i da organizuje časove glume, pjevanja i ljetnje kurseve.

Na koncertima pod nazivom O Ljubavi, članovi udruženja prezentovali su niz vječnih melodija koje izvode solisti pjevači u pratnji kamernog sastava ili klavira.

Kroz vječne melodije španske pjesme, italijanske kancone i ruske romanse, predstavljene su priče iz svakodnevnog života o ljubavi prema bližnjem, prirodi, domovini i sl.

Operama za djecu udruženje utiče na izgradnju muzičkog ukusa kod najmlađih, a kroz mogućnost učestvovanja djece u samim izvođenjima, opera doprinosi razvoju kreativnosti i jačanju njihovih ličnosti.

U vremenski svedenim aranžmanima, prilagođenim dječjoj publici, moderno izrežiranim, uz pratnju klavira ili kamernog sastava, Visoko C realizovalo je više različitih operskih djela, naglašavaju iz Kotor Arta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR