Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

KotorArtić : Danas i večeras opera ''Čarobna frula'' za najmlađe

| Postavio/la: Ana Ašanin

KotorArtić : Danas i večeras opera ''Čarobna frula'' za najmlađe Foto:Duško Miljanić

Tradicionalni program za najmlađe KotorArtić, s idejom da djeca zavole klasičnu muziku, ove godine je posvjećen operi.

KotorArt Don Brankovi dani muzike u goste dovode umjetnike iz Udruženja Visoko C iz Novog Sada, koji će izvesti operu Čarobna frula Volfganga Amadeusa Mocarta, prilagođenu dječijem uzrastu. Jedna od najpopularnijih opera muzičkog genija biće izvedena u danas na Pjaci od kina, u jutarnjem terminu u 11sati, kao i u dva večernja, od 20 i 21 sat.

Po riječima organizatora u predstavi bajkovitog svijeta Mocarta posjetioci će upoznati čuvenu Kraljicu noći (Marija Cvijić), Sarastra (Vladimir Zorjan), Tamina (Branislav Cvijić), Paminu (Astina Bračer), Papagena (Ivan Nikolić) i Papagenu (Ana Bajić). Klavirski saradnik na koncertu je pijanistkinja Marina Mikić.

Dodatne informacije o programu, kao i biografije umjetnika možete pronaći na www.kotorart.me

Udruženje umjetnika Visoko C osnovano je 2015. godine, s ciljem da priprema i realizuje opere, komade s pjevanjem, opere za djecu, mjuzikle; da organizuje koncerte, edukuje građane, a posebno djecu, o značaju umjetnosti, kao i da organizuje časove glume, pjevanja i ljetnje kurseve.

Na koncertima pod nazivom O Ljubavi, članovi udruženja prezentovali su niz vječnih melodija koje izvode solisti pjevači u pratnji kamernog sastava ili klavira.

Kroz vječne melodije španske pjesme, italijanske kancone i ruske romanse, predstavljene su priče iz svakodnevnog života o ljubavi prema bližnjem, prirodi, domovini i sl.

Operama za djecu udruženje utiče na izgradnju muzičkog ukusa kod najmlađih, a kroz mogućnost učestvovanja djece u samim izvođenjima, opera doprinosi razvoju kreativnosti i jačanju njihovih ličnosti.

U vremenski svedenim aranžmanima, prilagođenim dječjoj publici, moderno izrežiranim, uz pratnju klavira ili kamernog sastava, Visoko C realizovalo je više različitih operskih djela, naglašavaju iz Kotor Arta.

Ostavi komentar

0/300