Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Milijarda pregleda za "Bohemian Rhapsody"

| Postavio/la: Ana Ašanin | Izvor: glas.ba

Milijarda pregleda za "Bohemian Rhapsody" Foto:Wikipedia

Queen su još jednom pomjerili granice (ne)mogućeg: video spot pjesme ”Bohemian Rhapsody” (1975) dosegnuo je milijardu YouTube pregleda i time postao prvi muzički broj iz 20. vijeka koji je na ostvario tu fascinantnu brojku.

”Jedna milijarda YouTube pregleda za ‘Bohemian Rhapsody’! Nevjerojatno nam je da naša muzika još uvijek ima ovakav uticaj – hvala vam na tome!“, objavljeno je službenoj Facebook stranici Queena.

Za proslavu fantastičnog trenutka, objavljena je remasterirana HD verzija video spota, a uz to su Queen, YouTube i Universal Music pokrenuli i globalnu kampanju ”You Are The Champions“, kojom pozivaju fanove širom svijeta da se uključe u kreiranje tri nova bendovska spota.

Naime, kako stoji na službenoj stranici kampanje, poziva splesači, pjevači, muzičari i vizualni umjetnikeda kreiraju i prijave svoj video sadržaj za pjesmu po izboru – a ponuđene su ”A Kind Of Magic“, ”Bohemian Rhapsody“ i ”Don’t Stop Me Now“ – te time dobiju priliku da upravo njihove kreativne ideje budu odabrane kao novi službeni videospotovi navedenih pjesama.

Prijave za kampanju započinju u narednim danima i svi detalji dostupni su na službenoj stranici kampanje.

Ostavi komentar

0/300