17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
FCJK na Internacionalnom sajmu knjiga

Kultura

Comments 0

FCJK na Internacionalnom sajmu knjiga

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Fakultet za crnogorski jezik i književnost na Cetinju na ovogodišnjem Internacionalnom sajmu knjiga u Podgorici predstavlja svoja izdanja.

Izdavačka djelatnost koncipirana je u okviru ovih biblioteka: Montenegrina, Njegoš, Ars Poetica, Patrimonium, Lexicographia, Linguistica, Bibliographia, Posebna izdanja i Zbornici, navedeno je u saopštenju. 

"Gotovo da nema značajnijega pitanja iz domena crnogorskoga jezika, crnogorske književnosti, kulture i tradicije da se o njemu na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost nije priredio zbornik naučnih radova, autorska knjiga, izbor iz stvaralaštva domaćih i inostranih naučnika itd. Neke od tih knjiga doslovno su utemeljiteljske, neke obrađuju aktuelna a još neriješena pitanja i sve su one uzorno rađene prema pravilima naučne i akademske zajednice. U kulturi se ništa ne smije podrazumijevati, sve mora biti rečeno i mora biti učinjeno!

Budući da se izdavačkom djelatnošu koja već premašuje 150 izdanja izdvojio kao vodeći izdavač naučne literature u Crnoj Gori, Fakultet i ovoga puta ima čast da pozove sve istraživače i kulturne radnike, predstavnike ustanova, srednjoškolce i studente da pośete naš štand i budu naši gosti.

Na Sajmu ćemo promovisati ove knjige: Istorija crnogorske književnosti za đecu i omladinu autora Sofije Kalezić, Psihoanaliza i književnost: teorija i praksa, priredio Žarko Martinović, Avdo Međedović Ženidba Smailagi Meha – odraz orijentalno islamskoga kulturnog obrasca u Crnoj Gori autora Aleksandra Čogurića i Rječnik paštrovskoga govora autora Miloša Skendera", dodaju u saopštenju sa FCJK. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR