Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

FCJK na Internacionalnom sajmu knjiga

| Postavio/la: Milena Aprcović

FCJK na Internacionalnom sajmu knjiga

Fakultet za crnogorski jezik i književnost na Cetinju na ovogodišnjem Internacionalnom sajmu knjiga u Podgorici predstavlja svoja izdanja.

Izdavačka djelatnost koncipirana je u okviru ovih biblioteka: Montenegrina, Njegoš, Ars Poetica, Patrimonium, Lexicographia, Linguistica, Bibliographia, Posebna izdanja i Zbornici, navedeno je u saopštenju. 

"Gotovo da nema značajnijega pitanja iz domena crnogorskoga jezika, crnogorske književnosti, kulture i tradicije da se o njemu na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost nije priredio zbornik naučnih radova, autorska knjiga, izbor iz stvaralaštva domaćih i inostranih naučnika itd. Neke od tih knjiga doslovno su utemeljiteljske, neke obrađuju aktuelna a još neriješena pitanja i sve su one uzorno rađene prema pravilima naučne i akademske zajednice. U kulturi se ništa ne smije podrazumijevati, sve mora biti rečeno i mora biti učinjeno!

Budući da se izdavačkom djelatnošu koja već premašuje 150 izdanja izdvojio kao vodeći izdavač naučne literature u Crnoj Gori, Fakultet i ovoga puta ima čast da pozove sve istraživače i kulturne radnike, predstavnike ustanova, srednjoškolce i studente da pośete naš štand i budu naši gosti.

Na Sajmu ćemo promovisati ove knjige: Istorija crnogorske književnosti za đecu i omladinu autora Sofije Kalezić, Psihoanaliza i književnost: teorija i praksa, priredio Žarko Martinović, Avdo Međedović Ženidba Smailagi Meha – odraz orijentalno islamskoga kulturnog obrasca u Crnoj Gori autora Aleksandra Čogurića i Rječnik paštrovskoga govora autora Miloša Skendera", dodaju u saopštenju sa FCJK. 

Ostavi komentar

0/300