12 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bogdanović na sastanku u UNESCO: Još bolja saradnja u budućnosti

Kultura

Comments 0

Bogdanović na sastanku u UNESCO: Još bolja saradnja u budućnosti

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

U sjedištu UNESCO u Parizu ministar kulture Aleksandar Bogdanović danas je održao sastanak sa predstavnicima ove organizacije, a sastanak je, kako je saopšteno, bio posvećen temama od važnosti za mjesta svjetske baštine u Crnoj Gori, aktuelnim politikama Vlade od značaja za ta područja, kao i nominacijama koje su u toku.

Ispred UNESCO, sastanku su prisustovali zamjenik generalne direktorice za kulturu Ernesto Otone Ramirez i direktorica Centra za svjetsku baštinu Metild Rosler.

''Bogdanović  je podsjetio sagovornike na aktivnosti koje je Vlada preduzela u prethodne tri godine sa namjerom da unaprijedi sistem upravljanja, prostornog planiranja i zaštite „jedinstvenih univerzalnih vrijednosti“ UNESCO područja. Iskazao je i posvećenost Vlade da nastavi u tom pravcu u konsultaciji sa relevantnim tijelima UNESCO, te zatražio intenziviranje saradnje u narednom periodu''- navedeno je u saopštenju.

Otone Ramirez i Rosler iskazali su spremnost da osnaže saradnju sa Crnom Gorom, imajući u vidu napredak ostvaren u prethodnom periodu.

''Pokazali su i interesovanje za aktuelne politike Crne Gore u odnosu na pitanje planiranja prostora, kao i zaštite kulturne i prirodne baštine. Razgovarano je i o narednim koracima za dostavljanje dopune dosijea za Bokeljsku mornaricu, koja se očekuje do kraja marta, kako je i najavljeno na Komitetu u Bogoti''- saopšteno je iz MKU.

Pored Bogdanovića, sastanku su prisustovali i ambasador Crne Gore pri UNESCO Ivan Ivanišević, direktor Uprave za zaštitu kulturnih dobara Božidar Božović, kao i generalna sekretarka Crnogorske nacionalne komisije za UNESCO, Milica Nikolić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR