Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Podgorica sve privlačnija za investicije i nova zapošljavanja

| Postavio/la: Jelena Ćetković

Podgorica sve privlačnija za investicije i nova zapošljavanja

Zamjenik gradonačelnika Podgorce Časlav Vešović učestvovao je na panel diskusiji na temu „Da li domaća radna snaga postaje biznis barijera u Crnoj Gori?“ koja je danas održana na Ekonomskom fakultetu u Podgorici.

Vešović je tokom diskusije istakao da obiman investicioni ciklus koji trenutno sprovodi gradska uprava nema samo za cilj unapređenje ukupne infrastrukture, već snaženje i podsticaj privrednih aktivnosti i otvaranje novih radnih mjesta koja će generisati dalji dinamičan razvoj Podgorice.

“Siguran sam da će to u konačnom rezultirati većom atraktivnošću i privlačnošću Podgorice i naše države, prvenstveno za domaću radnu snagu i naše najbolje kadrove”, naglasio je Vešović tokom rasprave o prilivu radne snage.

On je istakao da su istovremeno značajne investicije koje se realizuju u Podgorici i Crnoj Gori uticale i na otvaranje kvalitetnijih i kreativnijih radnih mjesta koja postaju sve interesantnija i privlačnija ljudima van Crne Gore.

Pored njega, svoje stavove o tome kako se proces pristupanja Evropskoj uniji odražava na mobilnost radne snage i koje mjere je potrebno preduzeti kako bi stručan kadar ostao u Crnoj Gori, dali su panelisti: prof. dr Gordana Đurović, Radosav Babić (Ministarstvo ekonomije), Mladen Perazić (Privredna komora Crne Gore) i Danilo Pavličić (Montecco inc.).

Panel diskusija je održana u okviru Međunarodnog forum studenata ekonomije u organizaciji studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore  koji je ove godine okupio oko 300 budućih ekonomista iz Ljubljane, Banja Luke, Sarajeva, Beograda, Rijeke, Novog Sad, Niša, Kragujevca, Skoplja i Kosovske Mitrovice.

Ostavi komentar

0/300