8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Teško povrijeđen: Pas izujedao dječaka u Podgorici

Izvor: Wikipedia

Podgorica

Comments 1

Teško povrijeđen: Pas izujedao dječaka u Podgorici

Izvor: Dan/CdM

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Desetogodišnji dječak iz Podgorice teško je povrijeđen kada je preksinoć na njega u podgoričkom naselju Masline nasrnuo pas belgijski ovčar malinoa, piše Dan.

Prema njihovim saznanjima, dječak je zadobio teške tjelesne povrede, zbog kojih je operisan u Dječjoj bolnici Kliničkog centra Crne Gore KCCG i van životne je opasnosti. Njemu je pas nanio više povreda u predjelu grudi i po rukama. Dječak je usljed napada preživio veliku traumu, pa će sa njim, kako je to standardna procedura u ovakvim slučajevima, razgovarati psiholog i psihijatar.

Porodica dječaka nije željela da komentariše slučaj dok on ne izađe iz bolnice. Kako su Danu ispričali dječaka je pas napao dok je vozio bicikl, a pritom nije provociralo ili izazivao životinju.

“Nama je najvažnije da je dijete sada dobro. Ne želimo da istupamo u javnost dok dijete ne izađe iz bolnice. To nam je sada najveći prioritet. Nijesmo ni u policiju išli da damo izjavu, jer čekamo da se riješi ovaj dio koji se tiče našeg sina”, kazao je otac dječaka.

Iz Kliničkog centra su saopštili da, zbog prakse koju su uspostavili od avgusta ove godine, ne daju nikakve informacije o zdravstvenom stanju pacijenata bez njihovog ili odobrenja roditelja, odnosno staratelja.

Iz Uprave policije kazali su da su upoznati sa incidentom i da su o svemu obavijestili tužioca.

“Policija je obaviještena od strane medicinskog osoblja Urgentnog centra da je na ukazivanje ljekarske pomoći primljen dječak sa povredama koje je zadobio od ujeda psa. Od vlasnika psa prikupljeno je obavještenje na navedene okolnosti”, navode iz Uprave policije.

Ističu da je o događaju obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilšatvu u Podgorici. Na pitanje da li je pas koji je napao dječaka pripadao ili pripada Upravi policije, odgovaraju odrično.

“Pas koji je nanio povrede dječaku ne pripada i nije pripadao Upravi policiji”, saopšteno je iz policije.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Realista

Pa oce li vise doc zakon da svaki pas na ulici mora da ima korpu okle vise ovako??? Svaki gazda ja samouvjeren i kaze slobodno igraj se nece ti nista a kad se desi ovako nesto ko je kriv?