10 °

max 15 ° / min 8 °

Petak

26.04.

15° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đeljošaj: Ne mogu policija i sudovi da zastraše Albance da istaknu ljubav prema nacionalnoj zastavi

Politika

Comments 0

Đeljošaj: Ne mogu policija i sudovi da zastraše Albance da istaknu ljubav prema nacionalnoj zastavi

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj saopštio je da je zastava Albanaca u posljednje vrijeme postala trn u oku policijskih službenika u Ulcinju i Malesiji.

"Sa žaljenjem konstatujemo nekulturni i anticivilazijski postupak pojedinih službenika policije, ali i prekeršajnih sudova koji su odlučili da se bave ćoravim poslom.

Ne može policija, niti mogu sudovi, koliko god pokušavali da zastraše i zaustave Albance da nose i istaknu ljubav prema našoj nacionalnoj zastavi.

Koliko god budu angažovani, nijesu u stanju da kažnjavaju koliko smo spremni da platimo, kako bismo odbranili našu zastavu, naš ponos koji vezuje Albanace bilo gdje", naveo je Đeljošaj u saopštenju.

Kako dodaje, vjekovima od Skenderbega njihova nacionalna zastava je bila i ostala simbol evropske civilizacije na ovim prostorima i šire.

"Mi smo autohton narod, poštujemo Crnu Goru kao svoju državu i nacionalne simbole Crne Gore, to smo kontinuirano pokazali, ali mržnja koju iskazuju pojedine institucije prema nacionalnoj zastavi Albanaca u Crnoj Gori je problem koji je već neuropsihjatriski slučaj.

Ovom prilikom javno pozivamo predsjednika Skupstine gospdoina Brajovića, da na prvoj redovnoj sjednici uvrsti na dnevni red zakon o nacionalnim simbolima koji je usvojila Vlada Crne Gore u oktobru 2017. i proslijedila Skupštini, i predlog izmjene zakona o javnom redu koji je podnio potpredsjednik Skupštine Crne Gore, Nimanbegu prije nekoliko dana u Skupstinšku proceduru.

Pozivamo građane, koji budu kažnjeni zbog toga što vole sebe i svoju zastavu, da se jave Albanskoj alternativi kako bismo preuzeli sve troškove koje mogu imati dok predstavnici Albanaca ne riješe ovaj problem na institucionalni način.

Takođe ih pozivamo, da nastave da istaknu svoju nacionalnu zastavu, i da istrpe još koji dan zaostale pojedince koji mrze Albance, a koji su još uvjek na odgovornim poslovima u Crnoj Gori", zaključio je Đeljošaj.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR