Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

DPS: Knežević pogazio sve ljudske norme, jasno je da nema povlašćenih

| Postavio/la: Milena Aprcović

DPS: Knežević pogazio sve ljudske norme, jasno je da nema povlašćenih

Demokratska partija socijalista vjeruje da će u “slučaju Atlas” institucije sistema obaviti svoj posao na nezavisan, profesionalan i nepristrasan način, saopšteno je iz DPS-a. 

"Nijesmo reagovali na učestale prozivke i provokacije ovim povodom, jer ne želimo da se bilo koji naš stav tumači kao pritisak na pravosudne organe.

Politički subjekti i njima blisku mediji, aktivni učesnici u kampanji osumnjičenog u “slučaju Atlas”, Duška Kneževića koji bježi od pravde, čine to iz raznoraznih interesa, uzaludno po ko zna koji put pokušavajući da diskredituju našu partiju, državne institucije i da destabilizuju Crnu Goru.

Oni, protiv kojih se vodi sudski postupak, jer su u oktobru 2016. planirali da nasilno preuzmu vlast u Crnoj Gori, naivno misle da će im postupci Duška Kneževća, osumnjičenog za učešće u kriminalnim radnjama, obezbijediti amnestiju od teških krivičnih djela za koja su optuženi?! Njihova uloga u pokušaju nasilnog i protivustavnog svrgavanja vlasti u Crnoj Gori, za koju su dobijali ogromne sume novca iz inostranstva, toliko je nečasna i sramna da ničim ne može biti umanjena, pa ni raznim aferama koje kontinuirano lansiraju. Zato su uzaludni pokušaji DF-a da skrene pažnju sa terena sopstvene odgovornosti, koristeći očajničke poteze lica koje bježi od pravde. Jer, da li je neko nešto uradio, nekad konvertovao neki novac, bio prijatelj sa Duškom Kneževićem, ili mu dolazio u kuću, nema nikakve veze sa činjenicom da je Tužilaštvo optužilo čelnike DF za pokušaj izvršenja teškog krivičnog djela, za koje su dobili ogroman novac iz strane države", navode iz DPS-a. 

Što se samog Kneževića tiče, njegovi postupci nedostojni su ponašanja odraslog čovjeka, poručuju iz najjače partije. 

"Počev od infantilnih objava po društvenim mrežama do jučerašnjeg slučaja, kada je tajnim snimanjem susreta u svom domu pokušao da kompromituje svog školskog druga, dugogodišnjeg prijatelja s kojim je porastao u Zeti.

Uočavamo veliko nerazumijevanje koje Knežević pokazuje kada, demonstrira otvoreno očekivanje da ga bliskost, prijateljstvo ili poznanstvo sa ljudima na vlasti može amnestirati odgovornosti pred pravosudnim sistemom Crne Gore. Iako Knežević nije usamljen u takvoj iluziji, DPS izražava zadovoljstvo što ovakvi slučajevi, kojih nije bilo malo, pokazuju da nema povlašćenih ili izuzetih, i da vođena tim principom Crna Gora ubrzano stasava kao država vladavine prava na evropskom putu.

I na kraju, ne ulazeći u moralni profil osobe koja makijavelistički ne bira sredstva za ostvarenje svojih ciljeva, Kneževića podsjećamo da je jedina relevantna odbrana od optužbi za kriminal, ona koju će dati pred nadležnim organima. Sve ostalo su potezi očajnika, za koga pred sudom zakona, kao i za sve druge, važi pravilo da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno. Što se suda javnosti tiče, on je svojim nedostojnim postupcima pogazio sve ljudske, tradicionalne crnogorske norme, od čega, ne postoji oslobadjajuća presuda", zaključuju u saopštenju. 

Komentari

Mima,

Odlicno saostenje: ostace zapamceno da je Dusko Knezevic, prodao svog skolskog druga, sa kojim je porastao, da bi spasio svoju kozu od optizbi da je milione proneverio.

štrbina,

Priče koje odgovaraju vrhu vlade i države da nastavljaju pelješanje crnogorskog naroda i države i da od istih opet bidnu izabrani.Od obnove vrh DPS i vlade zamumuljio da opstaje ista vlast i opozicija.U opoziciju i Skupštinu pod kontrolu ućerali zlotvore svega crnogorskog i narod bira njih-manje zlo

danilo,

Je li realno da ovo pišete ljudi? A volite DPS i Miga i sve redom, ali ćutite barem do ponedjeljka.

Mijo,

Mene ne bi cudilo da je Knezevic instalirao kameru u toalet u svojoj kuci? Nista me ne cudi nakon onog posrnuca.

Milija,

Vidim najavljuju da ce Knezevic nesto pricati sjutra o Misku Vukovicu, a bas to je DF na presu danas najavio. Kakva koordinacija, eto nama buduceg predsjednickog kandidata DF!

Aristid,

Jos jedan uzaludni pokusaj destabilizacije Crne Gore. Bezidejna i bespomocna opozicija ima novog lidera, Duska Knezevica, moralnu gromadu, koja ce im ostvariti sve bludne snove i zelje...

Pravda!,

Gledao sam svojim očima dok je AKC izgrađivao. Došao Duško i naredi jednom iz njegovog obezbjeđenja da mu ocisti cipele pred sto ljudi! Pi gadluka toga. Nadam se da ce u KPdom on čistiti cipele zatvorenicima.

Mara,

Gospodin Djukanovic je zrtvovao Marovica i Mugosu kad je vidio da su se osilili,a znamo da su to bila dva najjaca covjeka CG posle njega..malo si se zaj*bao Dule...ali imas Pipuna i kompaniju,oni ce ti pomoci...

Pedja,

Sramno na sta je spao dk da u ovim godinama ovo radi.. I to prema ljudima koji su mu sto puta pomogli..

Radmilo,

Zar ne rijece Knezevic da ce da dodje i da da svoju odbranu samo da zavrsi to sto ima u UK? Ostavio svoje zaposlene, blamira se sa nekim montazama i slikama, zaigrao se... bas nedostojno i blamantno.

Ostavi komentar

0/300