15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović: Opozicija da se ujedini i da izađe na ulicu

Politika

Comments 3

Abazović: Opozicija da se ujedini i da izađe na ulicu

Izvor: Mina

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Ulica je jedino mjesto gdje opozicija treba da se ujedini, poručio je lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, i pozvao opozicione kolege da zaborave na razlike, navodeći da je „ovo istorijski trenutak“.

„Mislim da nam u ovom trenutku treba jedinstvo i pozivam da opozicija u ovom trenutku zaboravi na sva programska načela i raznolikosti, jer ova situacija to prevazilazi“, kazao je Abazović na stranačkom skupu koji je u petak uveče održan u Budvi.

Prema riječima Abazovića, institucije u Crnoj Gori ne funkcionišu.

Kako je kazao, ako crnogorske institucije, opozicija bi na ulici trebalo da pokaže da neće ćutati.

„Da bi prevazišli sve netrpeljivosti ne mora niko od nas da preuzme vođstvo protesta, dopustimo to građanskim aktivitima uz svaku našu pomoć“, rekao je Abazović.

On je kazao da je u državama u kojima režimi traju i po 30 godina opozicija ili svedena na margine, ili uopšte ne postoji, dok to u Crnoj Gori, kako je naveo, nije slučaj.

„Ovo kažem ne da bih amnestirao opoziciju, već da bih kazao da ova vlast svo vrijeme vlada zahvaljujući sistemu „Koverta“. Sav ovaj sistem se ne bi mogao demontirati da nije bilo čovjeka koji je bio njihov dojučerašnji partner i prijatelj, a koga se sad odriču i prave se kao da ga nijesu ni poznavali“, kazao je Abazović.

On smatra da je svaka institucionalna borba u Crnoj Gori izgubila smisao, i da bi najbolji potez bio da se opozicija okupi.

Abazović je dodao da ono što je uradila opozicija u Budvi treba da uradi opozicija u Crnoj Gori, „uprkos velikim razlikama i brutalnim napadima“.

Podsjetimo da su mediji prije nekoliko dana pisali da GP URA dogovara proteste sa Demokratskim frontom, što su iz ovog saveza demantovali, navodeći da oni i dalje, kao do sada zastupaju pomiriteljsku politiku.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

štrbina

Očevidno je da vlast crnogorskog naroda i države nema opoziciju-da je ima bila bi 100 X bolja od ovih dosadašnjih i ne bi zlotvori crnogorskog naroda i države činjeli ovakvu opoziciju i defilovali po ulicama i u Crnogorsku Skupštinu.Ko čini ovo smeće?Domaće prodane duše i pojedinci naroda iz regiona

Duka

Prvo svi da potpisete da ste za EU i da se necete udruzivat sa Rusijom i Srbijom, pa bi se mozda moglo i razmislit.