Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Abazović pisao Štajnmajeru uoči Đukanovićeve posjete Njemačkoj

| Postavio/la: Gordana Đuračić

Abazović pisao Štajnmajeru uoči Đukanovićeve posjete Njemačkoj

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović pisao je predsjedniku Njemačke Frank-Valteru Štajnmajeru u susret posjeti predsjednika Mila Đukanovića toj zemlji.

Abazović je u pismu zahvalio na svemu što Njemačka i njemački narod rade kako bi pomogli Crnoj Gori u njenoj demokratskoj transformaciji i ostvarivanju prioritetnih spoljnopolitičkih ciljeva.

“Kao poštovaoci Njemačke, njenih demokratskih tekovina i konstruktivne liderske uloge u svijetu, sa velikim iznenađenjem smo primili vijest da ćete 18. marta 2019. primiti u zvaničnu posjetu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. Čovjeka kojeg sa pravom bije glas da je korumpirani autokrata koji već trideset godina uspješno sprečava pad posljednjeg “Berlinskog zida” u Evropi”, stoji u pismu lidera GP URA.

On Štajnmajeru poručuje da već nedjeljama ogroman broj građana i predstavnika civilnog društva, kao i čitava crnogorska opozicija, protestuju na ulicama i bojkotuju institucije.

“U nedostatku boljeg objašnjenja, Đukanović nastoji te proteste okvalifikovati kao antizapadnu diverziju, ali u tu providnu i tridesetogodišnjim frazama ukomponovanu priču više nikoga ne uspijeva ubijediti pa se nadamo da neće ni Vas. Dijalog sa takvim “liderom” ne može doprinijeti razvoju demokratije niti stabilnosti, već samo daljoj promociji diktature, rastu tenzija i nastavku agonije Crne Gore i čitavog regiona”, navodi se u pismu Abazovića njemačkom šefu države.

On ukazuje i da bi mnogo veći doprinos daljem prosperitetu Crne Gore i Balkana dao uskraćivanjem najavljenog gostoprimstva Đukanoviću ili susretu sa rezervom uz kritički osvrt na njegovu vladavinu, uz poruku da je vrijeme da se povuče, oslobodi insitucije i omogući da se u Crnoj Gori po prvi put održe slobodni izbori.

“Vjerujem da će prijateljstvo Njemačke i Crne Gore biti dodatno učvršćeno u budućnosti i da ćemo se brzo sresti u velikoj evropskoj porodici”, istakao je Abazović na kraju pisma.

Komentari

RALE,

Tako je i Fuksan uradio, pa završio na smetlištu .

buto,

da nije ovaj f.c.u. pogriješio adresu umjesto tajwana posla u njemačku??

Ranko Ćetković Zagreb,

Ako zanemarimo društveni, ljudsk i moralni talog i nakupinu koja se zove DF, Abazović je uz Lekića nacionalna sramota CG. Ima li kraja suludim budalaštinama i sramotama koje ova dva čovjeka rade. Sramota do bola

Ranko Ćetković Zagreb,

Zar Abazović misli da je predsjednik Njemačke odlučio primiti Đukanovića na horuk ? Zar Abazovič nije informiran da u CG postoji njemačka akbasada i da se priprema posjeta radi uz asistenciju i dogovor sa tom ambasadom. Abazović Njemce uči međunarodnoj diplomaciji i pristojnosti.

Ranko ćetković,

Ovo je doista nedopustivo i na razini zadnjeg primitivnog seoskog đilkoša. Pa zamislite da predsjedniku jedne od najuređeniih i najdemokratskijih zemalja svijeta piše polupismeni, nebitni političar iz nekog crnogorskog zaseoka. Kakva sramota i blamaža za Abazoviča. Abaza i Abazovića je bilo i biće

Tesla,

Nema sta gore nego kad se zaglavis u sopstvenom glibu, pa te narod dize na sprdnju.Hocete vlast po svaku cijenu a nijeste u stanju niti neku knjizaru da vodite.Ovim po ko zna koji put kompromisete sebe i na kraju CG.Nemate podrsku nidje,doslovce!

danilo s.,

U čije ime ovaj histerično-komičan političar, bujne kose, i još bujnije mašte, piše pisma Predsjedniku Njemačke? U ime "ogromnog broja građana " (ni 2%) ?

Ostavi komentar

0/300