11 °

max 19 ° / min 10 °

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Petak

03.05.

15° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović pisao Štajnmajeru uoči Đukanovićeve posjete Njemačkoj

Politika

Comments 7

Abazović pisao Štajnmajeru uoči Đukanovićeve posjete Njemačkoj

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović pisao je predsjedniku Njemačke Frank-Valteru Štajnmajeru u susret posjeti predsjednika Mila Đukanovića toj zemlji.

Abazović je u pismu zahvalio na svemu što Njemačka i njemački narod rade kako bi pomogli Crnoj Gori u njenoj demokratskoj transformaciji i ostvarivanju prioritetnih spoljnopolitičkih ciljeva.

“Kao poštovaoci Njemačke, njenih demokratskih tekovina i konstruktivne liderske uloge u svijetu, sa velikim iznenađenjem smo primili vijest da ćete 18. marta 2019. primiti u zvaničnu posjetu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. Čovjeka kojeg sa pravom bije glas da je korumpirani autokrata koji već trideset godina uspješno sprečava pad posljednjeg “Berlinskog zida” u Evropi”, stoji u pismu lidera GP URA.

On Štajnmajeru poručuje da već nedjeljama ogroman broj građana i predstavnika civilnog društva, kao i čitava crnogorska opozicija, protestuju na ulicama i bojkotuju institucije.

“U nedostatku boljeg objašnjenja, Đukanović nastoji te proteste okvalifikovati kao antizapadnu diverziju, ali u tu providnu i tridesetogodišnjim frazama ukomponovanu priču više nikoga ne uspijeva ubijediti pa se nadamo da neće ni Vas. Dijalog sa takvim “liderom” ne može doprinijeti razvoju demokratije niti stabilnosti, već samo daljoj promociji diktature, rastu tenzija i nastavku agonije Crne Gore i čitavog regiona”, navodi se u pismu Abazovića njemačkom šefu države.

On ukazuje i da bi mnogo veći doprinos daljem prosperitetu Crne Gore i Balkana dao uskraćivanjem najavljenog gostoprimstva Đukanoviću ili susretu sa rezervom uz kritički osvrt na njegovu vladavinu, uz poruku da je vrijeme da se povuče, oslobodi insitucije i omogući da se u Crnoj Gori po prvi put održe slobodni izbori.

“Vjerujem da će prijateljstvo Njemačke i Crne Gore biti dodatno učvršćeno u budućnosti i da ćemo se brzo sresti u velikoj evropskoj porodici”, istakao je Abazović na kraju pisma.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

RALE

Tako je i Fuksan uradio, pa završio na smetlištu .

buto

da nije ovaj f.c.u. pogriješio adresu umjesto tajwana posla u njemačku??

Ranko Ćetković Zagreb

Ako zanemarimo društveni, ljudsk i moralni talog i nakupinu koja se zove DF, Abazović je uz Lekića nacionalna sramota CG. Ima li kraja suludim budalaštinama i sramotama koje ova dva čovjeka rade. Sramota do bola