15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SNP: Odgoditi razrješenje Jokića do odluke suda

Politika

Comments 1

SNP: Odgoditi razrješenje Jokića do odluke suda

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Nosilac izborne liste “Nama možete vjerovati-SNP -DR Branko Baćo Ivanović'' sa koje su izabrana 3 odbornika, predložio je, kako tvrdi, model koji omogućava da se razblokira rad opštine Kotor.

''Naša manjinska podrška zasnovana je na jednom jedinom cilju, a to je podrška donošenju odluka koje su interesu svih građana opštine Kotor.
Zato pozivamo sve političke subjekte koji participiraju u Skupštini opštine Kotor da podrže naš predlog kojim se na jedini zakonit i politički legitiman način može prekinuti blokada svih funkcija Opštine Kotor nastala nakon donošenja Odluke o razrješenju predsjednika Opštine Vladimira Jokića od strane DPS, SDP, SD, LP I HGI. Predlažemo da se po hitnom postupku zakaže sjednica i u Skupštini optine donese Odluka o odlaganju primjene odluke o razrješenju predsjednika opštine do donošenja odluke Suda''- naveo je Ivanović u saopštenju za javnost.

Kako tvrdi, sigurni su u SNP-u da je njihov prijedlog najbrži i jedini pravno utemeljen i politički legitiman način da se razblokira rad Opštine, te da, kako poručuju, mora biti prihvatljiv svim političkim subjektima odnosno odbornicima koji žele dobro Kotoru.

''Smatramo da ovaj predlog treba da podrže svi subjekti uključujući i one koji su donijeli odluku zbog koje je došlo do blokade rada Opštine, ukoliko vjeruju u zakonitost postupka u kojem su donijeli tu odluku i imaju povjerenja u rad nadležnog suda pred kojim se vodi postupak, jer bi svi drugi modeli bili politički nelegitimni, suprotni izbornoj volji građana i predstavljali uvodjenje već poznatih modela političke korupcije od kojih je makar do sada Kotor bio pošteđen''-naveo je on u saopštenju.

''Ovim putem javno pozivamo sve političke subjekte da se u što kraćem roku javno izjasn  o navedenog predlogu, a brzina izjašnjavanja svakog političkog subjekta ili odbornika govoriće o količini njihove brige za Kotor. Ukoliko se sa našim predlogom saglase svi politički subjekti, a zbog činjenice da je sada već očigledno da ne postoji mogućnost formiranja političke legitimne, a funkcionalne vlasti, smatramo da bi svi politički subjekti u Kotoru trebali da usaglase termin donošenja odluke o skraćenju mandata i raspisivanju izbora koji bi se održali odmah po završetku turističke sezone''- zaključio je u saopštenju Ivanović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Đoko Orlandić

Čuste li vi ovoga "Kolumba". Kad skrpe većinu, tada "legitimno" formiraju vlast. I pored toga, što tu većinu čine odbornici koji su slagali svoje birače. Govorili jedno, a radili drugo. Međutum, kada DPS satavi većinu, ovaj predlaže da na vlast ostanu oni koji jsada imaju manjinu.