Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Marković-Šojble: CG partner i saveznik na svakom mjestu na kojem se brane civilizacijske vrijednosti

| Postavio/la: Nikoleta Rakočević

Marković-Šojble: CG partner i saveznik na svakom mjestu na kojem se brane civilizacijske vrijednosti

Premijer Crne Gore Duško Marković i predsjednik Bundestaga Volfgang Šojble sastali su se u Njemačkoj.

Marković je ocijenio izvanrednim današnji razgovor na kraju dvodnevne radne posjete toj zemlji.

„To je bio izvanredan razgovor o saradnji Crne Gore i njemačkog Bundestaga, prije svega na planu evropske integracije i boljeg razumijevanja Bundestaga o onome što radi Crna Gora, o napretku koji ostvaruje i izazovima koje ima. Nesumnjivo da imamo i podršku i razumijevanje i Predsjednika i njemačkog Bundestaga“, naglasio je predsjednik Marković.

Predsjednik #Bundestag @Wolf_Schauble na sastanku sa PV CG @DuskoMarkovicCG:
Evropska perspektiva regiona #ZapadniBalkan predstavlja preduslov stabilnosti, a u tom kontekstu i potrebu Evropske unije. pic.twitter.com/2fXDJX5vON

Sumirajući sadržaj razgovora u Odboru za evropske poslove Bundestaga, gdje je predstavio napredak Crne Gore, izazove koje imamo i našu sveukupnu razvojnu viziju, premijer je istakao:

„Bilo je veliko interesovanje, veliki broj pitanja, sat i po je trajao taj dijalog između mene i njemačkih parlamentaraca. Dobili smo i priznanje, dobili smo i određena upozorenja kako stvari u našim politikama treba da unapređujemo i činimo ih efektivnijim“, naveo je on.

Premijer je zaključio da je razgovor bio veoma uspješan, uz podrška Bundestaga Crnoj Gori i dodao:

„Dolazim sa novim, značajnim ohrabrenjem za Crnu Goru i njenu administraciju, ne samo na putu evropske integracije, nego i jačanja bilateralnih odnosa između dvije države.“

Ostavi komentar

0/300