Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Moskva: Presuda neprijateljski korak

Politika

Comments 3

Moskva: Presuda neprijateljski korak

Izvor: Portal RTCG

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Presuda Višeg suda u Podgorici u slučaju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 16.oktobra 2016. ne ostavlja nikakvu sumnju da je crnogorski sistem pravde ispolitizovan i podložan spoljnoj manipulaciji, kazali su iz Ministarstva vanjskih poslova Rusije za "Eurasiadaily".

Poručili su i da odnosi dvije zemlje nikada u istoriji nijesu bili gori.

"S obzirom na pristrasnost istrage i suda, osuda optuženih u slučaju, uključujući i dva ruska državljana, očekivana je", poručili su iz ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

Za Moskvu, dokazi koje je predstavio tužilac "jasno su i nedvosmisleno pokazali apsurdnost i nedosljednost teze o navodnoj zavjeri koja je nametnuta više od dvije godine".

“Još jednom, kategorički negiramo mogućnost zvaničnog učešća ruske strane u inkriminisanim pokušajima organizovanja nezakonitih radnji i smatramo da su takve optužbe apsolutno neosnovane. Sudsku odluku smatramo prvenstveno elementom oportunističke unutrašnje političke borbe čiji je cilj eliminisanje protivnika aktuelne vlasti. Taj neprijateljski korak može samo pogoršati negativne u rusko-crnogorskim odnosima, koji su već na najnižoj tački u njihovoj čitavoj istoriji", naveli su iz Ministarstva vanjskih poslova Rusije.

Podsjetimo, u prvostepenom postupku, Vijeće sutkinje Suzane Mugoše u Višem sudu u Podgorici izreklo je prvostepene presude optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, u oktobru 2016. godine.

Mugoša je saopštila da su svi optuženi u slučaju za pokušaj terorizma, među kojima su lideri Demokratskog Fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, bivši komandant Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić i dva ruska državljanina Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, krivi.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Momčilo PV

Gorane ti očigledno nijesi čoban, završio si bogosloviju u Prizrenu, pa čekaš da se realizuje ona "dogodine u Prizrenu". Povedite i Dačića, u njegov rodni grad.

goran

samo cobani mogu vjerovat da je bilo ikakvog stvarnog državnog udara

Đoko Orlandić

I čobanima je jasno da za operaciju "terorizam u CG 2016" nijesu mogli odluku donijeti operativci GRU. Tkakvu odluku, o terorizmu u drugoj državi, mogao je donijeti samo Savjet za nacionalnu bezbijednost Rusije, na čijem je čelu Putin, Odnosno samo on.