14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS: Odbacujemo neutemeljene i provokativne izjave o ugroženosti SPC i srpskog naroda

Politika

Comments 6

DPS: Odbacujemo neutemeljene i provokativne izjave o ugroženosti SPC i srpskog naroda

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Izjave, poput najnovije, da je Crna Gora srpska država, odnosno da je oduvijek imala srpski identitet, ukazuju da pojedini predstavnici srpskih vlasti, pa i SPC, polazeći od pogrešnih premisa, izvode pogrešne zaključke, pritom ne vodeći računa o potencijalnim posledicama ovakvog tumačenja istorije i međunarodnog prava, poručuju iz Demokratske partije socijalista. 

"Upravo, imajući u vidu svježe sjećanje na iskustvo iz devedesetih godina, smatramo da retorika nacionalističkih svojatanja, teritorijalnih pretenzija, nacionalnih prebrojavanja, koja je sve prisutnija u našem regionu, ne doprinosi stabilnosti i miru, već nas vraća u atmosferu koja je prethodila tragičnim događajima na ovim prostorima. I u  tim vremenima Crna Gora je uspjela da očuva mir i multietnički sklad, i da ne potpadne pod trend nacionalističkih euforija", saopštili su iz ove partije. 

Dodaju da je današnja Crna Gora međunarodno priznata građanska država koja svoje zakone donosi u skladu sa važećim međunarodnim standardima i u najboljem interesu svih građana, smatrajući da je multikonfesionalnost jedna od najvećih vrijednosti našeg društva.

Patrijarh Irinej: Episkopi i vjernici u CG imaju moju podršku da brane svetinju životom

"Zato odbacujemo tendenciozne, neutemeljene, provokativne izjave lidera srpskih partija i pojedinih svještenika u Crnoj Gori o ugroženosti srpskog naroda i SPC u našoj državi, na koje nasijedaju, ili ih svjesno ili nesvjesno podstiču i visoki državni i crkveni zvaničnici Srbije", dodaju iz DPS-a. 

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Komita

Dje li ce risto ostavit dzipa kad ga proceramo za srbiju da mi je znat ...

Bar_pamti

Samo jako ! Ne damo crnu goru cetnicima !