Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

DPS: Odbacujemo neutemeljene i provokativne izjave o ugroženosti SPC i srpskog naroda

| Postavio/la: Milena Aprcović

DPS: Odbacujemo neutemeljene i provokativne izjave o ugroženosti SPC i srpskog naroda

Izjave, poput najnovije, da je Crna Gora srpska država, odnosno da je oduvijek imala srpski identitet, ukazuju da pojedini predstavnici srpskih vlasti, pa i SPC, polazeći od pogrešnih premisa, izvode pogrešne zaključke, pritom ne vodeći računa o potencijalnim posledicama ovakvog tumačenja istorije i međunarodnog prava, poručuju iz Demokratske partije socijalista. 

"Upravo, imajući u vidu svježe sjećanje na iskustvo iz devedesetih godina, smatramo da retorika nacionalističkih svojatanja, teritorijalnih pretenzija, nacionalnih prebrojavanja, koja je sve prisutnija u našem regionu, ne doprinosi stabilnosti i miru, već nas vraća u atmosferu koja je prethodila tragičnim događajima na ovim prostorima. I u  tim vremenima Crna Gora je uspjela da očuva mir i multietnički sklad, i da ne potpadne pod trend nacionalističkih euforija", saopštili su iz ove partije. 

Dodaju da je današnja Crna Gora međunarodno priznata građanska država koja svoje zakone donosi u skladu sa važećim međunarodnim standardima i u najboljem interesu svih građana, smatrajući da je multikonfesionalnost jedna od najvećih vrijednosti našeg društva.

Patrijarh Irinej: Episkopi i vjernici u CG imaju moju podršku da brane svetinju životom

"Zato odbacujemo tendenciozne, neutemeljene, provokativne izjave lidera srpskih partija i pojedinih svještenika u Crnoj Gori o ugroženosti srpskog naroda i SPC u našoj državi, na koje nasijedaju, ili ih svjesno ili nesvjesno podstiču i visoki državni i crkveni zvaničnici Srbije", dodaju iz DPS-a. 

Komentari

Komita,

Dje li ce risto ostavit dzipa kad ga proceramo za srbiju da mi je znat ...

Bar_pamti,

Samo jako ! Ne damo crnu goru cetnicima !

Liberal,

Zali boze ovih ugrozenih srba kakvi su oni iz skupstine sto 20 godina po 2000e mjesecno primaju ,greota

Stefo12,

Koji su to srbi ugrozeni ? Da nije dado scekic ili bato carevic mozda ?

Misko,

Bogomi sam pretrnuo,mislio sam da se DPS nece oglasiti,jest sa zakasnjenjem ali ipak dobro da se oglasiste.

Ostavi komentar

0/300