Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Danilović u Berlinu: Zajedno opozicija ima 49%, a pojedinačno smo slabi

| Postavio/la: Marija Mitrović

Danilović u Berlinu: Zajedno opozicija ima 49%, a pojedinačno smo slabi

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović završio je radnu pośetu Berlinu đe se sastao sa predstavnicima njemačke izvršne i zakonodavne vlasti, kao i institucija, saopšteno je iz Ujedinjene Crne Gore.

Kako su kazali, Danilović je sagovornicima približio političku situaciju u Crnoj Gori, kao i stavove Ujedinjene Crne Gore povodom najnovijih dešavanja.

Danilović se susreo sa izvjestiocem Bundestaga za Zapadni Balkan poslanikom Josipom Juratovićem, zatim sa članom borda direktora vodeće tink tenk organizacije za jugoistočnu Evropu i analizu balkanskih politika Martinom Vajsom i predstavnicima savezne vlade.

"Poslanik UCG je sagovornicima predstavio stav saveza "Da svako ima", ali i crnogorske opozicije o neophodnosti formiranja tehničke vlade i preuzimanja odgovornosti u sprovođenju izbornog procesa. Upoznao je sagovornike i sa političkim putem Ujedinjene Crne Gore, koja je duže od godinu dana, usamljeno, ostatku opozicije predlagala modalitet djelovanja, odnosno, insistiranje na neophodnom konstituisanju prelazne, tehničke vlade, da bi sada svi išli tim putem", navedeno je u saopštenju.

Danilović je, kako je rečeno iz UCG, svim sagovornicima ukazao na nepostojanje demokratskog ambijenta u Crnoj Gori, na uzurpaciju svih državnih institucija od strane vladajuće koalicije i, kako kažu, nemogućnost da se sprovedu fer izbori nekim drugim vrstama kontrole, koje podrazumijevaju samo dodatnu parlamentarnu aktivnost, odnosno, kontrolu procesa preko skupštinskih odbora ili pododbora.

"Tokom susreta bilo je osvrta i na opšte regionalne prilike s posebnom pažnjom na stanje u Crnoj Gori, odnosno, njen put prema članstvu u EU. Poslanik Danilović je saopštio i stranački stav da su poglavlja 23 i 24 suštinski važna za slobodu i demokratiju u Crnoj Gori. Poseban osvrt je posvećen i činjenici da opozicija ima snagu 49% u crnogorskom Parlamentu, koja je neiskorišćena, te da UCG radi sve da dođe do zajedništva opozicije i njenog jedinstvenog stava i prema političkim faktorima međunarodne politike, što bi značajno promijenilo sliku o Crnoj Gori na važnim i odlučujućim adresama", piše u saopštenju.

Komentari

Draško,

Uvijek sve isto, ništa se ne mijenja. Kad god ovi opozicioni "lideri" odu neđe u inostranstvo, utrkuju se ko će više blatiti Crnu Goru, bio to Mandić, Knežević, Medo, Danilović, Bečić... Svi su na isti kalup nasađeni, po istoj matrici sviraju. Jadi i čemer, bijedno...

Ostavi komentar

0/300