Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Novi udes automobila od milion eura

| Postavio/la: Mirjana Dragaš | Izvor: b92

Novi udes automobila od milion eura

McLaren Senna je model čija je proizvodnja ograničena na svega 500 primjeraka, a za manje od dva mjeseca već su zabilježena dva udesa ovog supersportskog automobila.

Nakon manjeg udesa koji se krajem oktobra dogodio u Njemačkoj, još jedan McLaren Senna učestvovao je u saobraćajnoj nezgodi, ovog puta u Velikoj Britaniji.

Za razliku od prvog incidenta, kada je vozač tek kupljenog automobila izgubio kontrolu nad vozilom i udario u zid, u novoj nesreći pored McLarenovog modela ulestvovala su još dva automobila, od kojih je jedan završio na boku.

Dobra vijest je da u ovoj nezgodi nije bilo povrijeđenih.

Što se tiče skupocjenog sportskog automobila, vidljivo je da je pretrpio znatnu štetu na lijevoj strani, uključujući uništeno prednje lijevo krilo i oštećen sistem oslanjanja, dok će točak i guma takođe morati da budu zamijenjeni.

Ako se zna da nov McLaren Senna košta oko milion eura, zamjena uništenih i popravka oštećenih djelova na ovom automobilu može da bude izuzetno skupa. Konačnu odluku ipak će donijeti osiguranje koje treba da procijeni da li se isplati popravljati automobili ili će on da bude potpuno otpisan.

Model McLaren Senna predstavljen je krajem 2017. Ovaj hipersposrtski automobil, nazvan po legendarnom, tragično preminulom brazilskom vozaču Ajrtonu Seni, raspolaže sa 800 ks (589 kW) i 800 Nm. Od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,8 s, dok je maksimalna brzina 340 km/h.

Ostavi komentar

0/300