Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Tužan prizor: Zla sudbina nedužnog stvora koji samo zna da voli

| Postavio/la: Mirjana Dragaš | Izvor: avaz.ba

Tužan prizor: Zla sudbina nedužnog stvora koji samo zna da voli

Tužan prizor zabilježen je na prevoju Karaula, između Olova i Kladnja. 

Naime, na snimku koji je postavljen na Facebooku vidi se pas kako trči sredinom ceste,  ne obazirući se na brojna vozila koja prolaze pored njega. 

''Nekoliko puta sam ga sklanjao s ceste, nudio mu vodu, hranu, da mu misli odvratim od ludog nauma. Uzalud. Izdržao bi sa mnom pola minuta i opet nastavio, kao hipnostisan. Kad sam ga jednom uzeo u ruke da ga odvezem negdje na sigurnije mjesto, krenuo je ugristi me, od straha, vjerovatno. Ni tunel ga nije pokolebao. Poznajući kako se tu brzo vozi i da niko od vozača tu neće očekivati takvog putnika na cesti, uspio sam ga nekako "provući". Ko će znati šta je u toj ludoj psećoj glavi ''- napisao je Elmir Huremović uz objavljeni snimak.

Većina korisnika društvene mreže pretpostavila je u komentarima da pas trči da sustigne vlasnika koji ga je ostavio.

"Oni su jako pametni, u stanju su vratiti se kući i ako su stotinama kilometara daleko. Pretužna sam zbog zle sudbine ovog nedužnog stvora koji samo zna da voli", "E sreća mala, ostavili ga na putu, a on hoće da ih stigne. Ja ovakve stvari ne volim ni gledati", ''Tugo moja. Možda trči za gazdinim autom, jer je vidio u kojem je pravcu zbrisao. Jadni cukica", samo su neki od komentara korisnika na Facebooku.

Ostavi komentar

0/300