13 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novembarski šoping ''Black Friday'' u Delti

Mozaik

Comments 0

Novembarski šoping ''Black Friday'' u Delti

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

U šoping-molu Delta City, u petak 29.novembra, tokom čitavog dana biće organizovan tradicionalni novembarski šoping događaj - Black Friday, koji predstavlja uvod u sezonu sniženja u podgoričkom šoping molu.

Vjeruje se da je Crni petak simboličan početak kupovine poklona za velike praznike – Božić i Novu godinu. Crni petak je karakterističan po tome što najbolje rasprodaje traju samo nekoliko sati, odnosno dok se ograničene količine robe ne prodaju. Zato se kupci širom svijeta na vrijeme spremaju za kupovinu.

Nije sasvim jasno kako je Crni petak dobio ime. Ipak, ima nekoliko teorija. Kada su ranije američki trgovci pravili saldo svog poslovanja, crvenom bojom su pisali dugovanja, a crnom prihode. I smatra se da je Crni petak upravo po karakterističnoj crnoj boji dobio ime.

Zato što su prodaje rasle, onda je i taj dan bio u “crnom”, što je bio dobar znak. To je i teorija za koju mnogi misle da je najrealnija i da od nje potiče ime. Prvi put se Crni petak pojavio početkom pedesetih godina. Ipak, masovne rasprodaje počinju tek prije dvadesetak godina, krajem devedesetih. A u posljednje vreme stigle su i u naše krajeve - pa i Crnu Goru.

Već su mnogi zakupci u Delta City-ju najavili popuste i rasprodaje, a kod nekih će potrajati i preko vikenda ili čak cijele sedmice.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR