9 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pariz poveo rat protiv opsade električnih trotineta

Tehnologija

Comments 0

Pariz poveo rat protiv opsade električnih trotineta

Izvor: Beta-AP

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Grad Pariz objavio je rat električnim trotinetima poslije haotične godine u kojoj je 12 startapa preplavilo njegove ulice tim vozilima.

Glavni grad Francuske ima 12 operatera trotineta, više od cijelih Sjedinjenih Država, a po istraživanju objavljenom u četvrtak, oni upravljaju sa oko 20.000 tih malih vozila na dva točka.

Oštećeni trotineti završavaju u nekim od čuvenih gradskih parkova ili ih čak bacaju preko mostova u rijeku Senu, a gradski trotoari postali su borilište vozača trotineta i pješaka.

Gradonačelnica An Idalgo rekla je da su električni trotineti upali u "sivu pravnu zonu" i da poslije višestrukih žalbi i poplave povreda i incidenata pješacima bez povreda, Uprava grada i policija žele da ograniče brzinu trotineta na 20 kilometara na sat u većini područja, i svega osam kilometara na sat četvrtima s gustim pješačkim saobraćajem, kao i da zabrane ostavljanje trotineta bilo gdje sem na označenim mjestima. Idalgo takođe planira da ograniči broj operatera na tri i ograniči broj trotineta koje oni iznajmljuju.

Grad već izriče novčane kazne od 135 eura za vožnju trotineta po trotoaru i kazne od 35 eura za parkiranje trotineta na trotoaru. Grad onima koji iznajmljuju trotinete naplaćuje svaki pokvareni trotinet koji uklone opštinski radnici.

"Potrebni su nam red i pravila kako bi se osigurala bezbjednost na ulicama i umirio, kao i trotoari i četvrti našeg grada", izjavila je Idalgo u četvrtak.

Za Izabel Vanbraban, propisi stižu prekasno. Ta pijanistkinja iz čuvene Opere u Parizu išla je prošlog mjeseca s posla kući pješice preko centralnog trga kada joj je vozač električnog trotineta naišao s leđa, oborivši je i nastavivši svojim putem.

Pala je na desnu ruku, i ima nekoliko fraktura. Povikala je da se vozač vrati, što je on ipak učinio, i da pozove pomoć.

Otprilike trećina vozača električnih trotineta u Francuskoj su strani turisti, po istraživanju francuske vladine agencije za transport.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR