Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Brnabić: Nadam se da Crna Gora neće ugrožavati imovinu SPC

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović | Izvor: beta.rs

Brnabić: Nadam se da Crna Gora neće ugrožavati imovinu SPC

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se nada da će Crna Gora uspjeti da uspostavi "pravi dijalog" sa Srbijom i da neće ugrožavati imovinu Srpske pravoslavne crkve.

"To je civilizacijska norma", rekla je Brnabić novinarima poslije svečanosti obiljeležavanja 100 dana rada Fonda za nauku.

Ona je kazala da će Srbija nastaviti da se racionalno ponaša i da moli za razum.

"Uvijek ćemo biti sa druge strane stola da razgovaramo sa bilo kim i da rješevamo probleme, nadam se da će Crna Gora prihvatiti", rekla je Brnabić.

Na pitanje da li se, obzirom da poziva na racionalnost i smirenost ograđuje od izjava Nenada Popovića, Brnabić je rekla da se ne ograđuje od izjava svojih ministara.

Ona je dodala da je potrebna racionalnost, više strpljenja i da se udahne i izbroji do deset prije nego što se nešto kaže.

Brnabić je rekla da je stanovništvu sa ovih prostora u DNK da prvo emotivno reaguje i pozvala da se "svi ugledaju" na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Vidite kako on reaguje staloženo i smireno", rekla je Brnabić.

Komentari

Misko,

Ovaj njen komentar je bio prije zasijedanja venecijanske komisije,sada ima drugo misljenje.

plahi,

Kako ste hrabri od kako ste u nato-u, ali i glupi. Kad pocne sledeci svetski picvajz, vi ste nam prvi na meti. Tada cete videti kako ce vas nato ostaviti na cedilu. Mirno smo se razisli, a vi i dalje cackate mecku. I da znate, nece vam Srbi iz srbije nista, vec vasi iz Srbije. Njima ste se zamerili do groba.

Rosso,

Nije mi jasno zašto MVP, saglasno s političkom praksom svake normalne države, članice NATO,koja bi se suočila s ovakvim narušavanjem suvereniteta od strane druge države,ne saopšti ambasadi Srbije:ne zanima nas vaše mišljenje ni o čemu i primite k znanju da će nastavak vaše kampanje imati kotramjere

Podgoricanin,

Neće niko dirati ni jednu crkvu koju je Srbija napravila poslije 1918. Ostale moraju biti vraćene onome kome pripadaju. Crnoj Gori i Crnogorcima.

komśija,

Udahni duboko i izbroj do 10...evo ti je Venecijanska komisija dala misljenje.Necete se valjda ljutit.Neka ih Vučić zamoli da promijene misljenje

Martin,

Isrkreno rečeno...Da je uspjela okupatorskasekta spc u CG (CG ne bi postojala)..Jako puno Crnogorca jos ne zna..Sto je M.Đjukanovic(spasio je CG od nestanka) .Joa nijesmo svjesni..koje zlo stanuje u okupiraneSvetinje . MILO JE KRALJ

Liberal,

Imaš pravo da tražiš dijalog sa Crnom Gorom o imovini SPC, isto koliko i sa Sao Tome i Principe. Pa, slično i sa Portorikom.

mr,

Iskreno zalim srbijance kad ih ovakvi ljudi vode! Vučic je smiren, ali cio orkestar la.. po njegovom diktatu i notama. I onda pozivaju na razum. E pa to vise ne prolazi. Za...... ste se. U regionu takvih vise nema. Znate vi to, nema ga s kim ste u normalnim odnosima. Adio!

Duško,

Da li Brnabićka zna za izjave pojedinih ministara u njenoj vladi .

Ostavi komentar

0/300