Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Hrvatska legenda šokirala zemlju izjavom

| Postavio/la: Bojan Šuković

Hrvatska legenda šokirala zemlju izjavom

Sandra Perković je legenda hrvatske, evropske i svjetske atletike, ali bi lako mogla da promijeni zemlju za koju nastupa.

Perkovićeva je šokirala hrvatsku javnost izjavom da razmatra mogućnost da napusti domovinu, u godini uoči Olimpijskih igara.

"U narednih nekoliko mjeseci vidjećemo šta je s nastavkom naše karijere. (Trener) Edis (Elkasović) prima četiri hiljade kuna (oko 540 eura), čovjek je odlučio da ode, a ja ga ne krivim. Postoji mogućnost da odem za njim, a to ne bi bilo dobro za Hrvatsku, za mene. Ako on ode, neće me trenirati. Ko će? Niko. Mogla bih sve završiti", rekla je dvostruka olimpijska šampionka u bacanju diska i najuspješnija atletičarka Evrope svih vremena.

Elkasović, nekad perspektivni bacač kugle i svjetski juniorski prvak, danas je elitni trener. Sa Perkovićevom sarađuje od 2013, a zajedno su osim pomenuta dva olimpijska zlata osvojili i dva svjetska te pet evropskih uz pregršt drugih medalja sa brojnih takmičenja.

On je dobio bogatu ponudu iz stranog Saveza, ali Perkovićeva krije o kojoj zemlji je riječ. Sandra trvdi da je posvetila život OI u Tokiju 2020, a jasno je koliko njen nastup u Japanu znači Hrvatskoj.

Ona je temelj četvorogodišnjeg olimpijskog ciklusa, glavni adut za medalju, a sada je taj projekat doveden u pitanje.

U Hrvatskoj su svi zatečeni izjavom Perkovićeve na neočekivanoj konferenciji za novinare, od medija, preko čelnika AK Mladost čiji je član, do predsjednika Olimpijskog komiteta Hrvatske Zlatka Mateša.

"To je rekla? Ne, nisam znao i ovo je iznenađenje. Ni u jednom trenutku nismo obavješteni da postoji bilo kakav problem. Edis je u programu vrhunskih trenera, Sandra dobija i dobiće sve što joj pripada. Za ovo prvi put čujem i za sada ne znam šta bih rekao. Da je stvar u novcu, vjerujem da bismo za to znali, da bismo razgovarali", rekao je Mateša.

Šta je natjeralo Perkovićevu da razmatra odlazak iz Hrvatske možda je najbolje objasnila izjava predsjednika AK Mladost Franje Pavlovića.

"Znate da zlatna medalja u Azerbajdžanu košta milion eura", rekao je Pavlović koji iako neupućen u dešavanja, nije potpuno iznenađen stavom hrvatske heroine.

Ostavi komentar

0/300