Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Janović primio kik boksera Mugošu: Raste broj perspektivnih sportista

| Postavio/la: Milena Aprcović

Janović primio kik boksera Mugošu: Raste broj perspektivnih sportista Foto: Ministarstvo sporta

Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je danas Miloša Mugošu, osvajača zlatne medalje na juniorskom kik boks prvenstvu Evrope u kategoriji preko 81 kilogram, disciplina K1, održanom u mađarskom Đeru.

Tom prilikom Janović je čestitao Mugoši na zlatnoj medalji, prvoj osvojenoj u ovom sportu, na Evropskim i juniorskim takmičenjima i podsjetio da je Crna Gora jedina zemlja u regionu koja u neolimpijskim sportovima, kroz dodjeljivanje stipendija i premija, adekvatno nagrađuje ostvarene rezultate na evropskim i svjetskim prvenstvima.

"Jako me raduje što se u kontinuitetu postižu dobri rezultati u mlađim kategorijama u velikom broju sportova što dovodi do povećanja broja perspektivnih sportista a samim tim, na naše zadovoljstvo i stipendista Ministarstva sporta i mladih, kojih je, u ovom trenutku, blizu 40", istakao je Janović. 

Mugoša je zahvalio ministru na prijemu i dodjeljenoj stipendiji, uz napomenu da će ona biti značajan motiv za ostvarivanje dobrih rezultata i u budućnosti.

Sastanku je prisustvovao i trener kik boks reprezentacije Predrag Lekić koji je zadovoljan kontinuiranom podrškom koju Ministarstvo pruža ovom savezu, navedeno je u saopštenju Ministarstva. 

 

Ostavi komentar

0/300