Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Povlači se jedna od najboljih teniserki

| Postavio/la: Bojan Šuković

Povlači se jedna od najboljih teniserki

Nekadašnja prva teniserka svijeta, Dankinja Karolina Voznijacki najavila je danas da će se povući iz aktivnog igranja tenisa nakon Australijan opena.

"Profesionalno igram tenis od svoje 15. godine i proživjela sam nevjerovatno prvo poglavlje svog života - 30 WTA titula, prvo mjesto na WTA listi, pobjeda na završnom turniru, tri nastupa na Olimpijskim igrama, uključujući i nošenje danske zastave, osvajanje Australijan opena... Postigla sam sve o čemu sam sanjala", napisala je 39-godišnja Voznijacki.

"Uvijek sam sebi govorila da ću se povući kada više budem željela da radim stvari van tenisa. Posljednjih nekoliko mjeseci sam shvatila da ima još puno toga što bih željela da radim... Udaja za Dejvisa je jedan od tih ciljeva. Želim da s njim osnujem porodicu dok zajedno putujemo svijetom i podižemo svijest o reumatoidnom artritisu", dodala je šampionka Australijan opena iz 2018.

Voznijacki, koja je oktobra 2018. godine objavila da boluje od reumatoidnog artritisa, istakla je da odluka o povlačenju iz tenisa nema nikakve veze sa njenim zdravljem.

Karolina Voznijacki je trenutno 37. na WTA listi.

Ostavi komentar

0/300