10 °

max 15 ° / min 8 °

Petak

26.04.

15° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Protest tenisera u Australiji

Ostalo

Comments 0

Protest tenisera u Australiji

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Organizatori Australijan opena imaju velikih problema sa vremenskim uslovima zbog katastrofalnih požara koji su zahvatili cijelu državu.

Požari divljaju Australijom već mjesecima, preko 12 miliona hektara šuma je već progutao plamen, a veliki je broj ljudskih i životinjskih žrtava.

Zbog svega toga je kvalitet vazduha užasan, pa je i odigravanje prvog Grend slema pod znakom pitanja, a kako smo u utorak i pisali mečevi su bili pauzirani zbog dima.

Australijski teniser Bernard Tomić je dobio kiseonik od medicinskog osoblja, a ozbiljan problem sa disanjem imala je i Judžini Bušar, kojoj je takođe pomagalo medicinsko osoblje.

Francuski teniser Nikola Mau, koji u toku dana treba da odigra meč 1. kola kvalifikacija protiv Španca Marija Vielje Martinesa, zatražio je da igra sa maskom, a koliko je revoltiran napisao je i na svom instagram profilu.

Peta teniserka svijeta Elina Svitolina takođe je digla glas protiv organizatora.

"Ne treba da čekamo da se desi nešto loše, da bismo napravili određene akcije" , oglasila se Svitolina putem svog "Tviter" profila uz prikaz indeksa kvaliteta vazduha u Melburnu.

U noći koja je iza nas u Melburnu je pala kiša, što je dobra vijest i ona bi mogla da pomogne u stišavanju požara i da utiče pozitivno na kvalitet vazduha.

Otvoreno prvenstvo Australije počinje 20. januara, a svi se nadaju da će se uslovi poboljšati do tada i da niko neće biti ugrožen.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR