12 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predstavnici kineskog vaterpola u posjeti Crnoj Gori

Vaterpolo

Comments 0

Predstavnici kineskog vaterpola u posjeti Crnoj Gori

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Direktor kineskog vaterpolo saveza Lei Ming, direktor za vaterpolo u središnjem tijelu kineskog sporta Zhao Ki i selektor vaterpolo reprezentacije Kine Petar Porobić bili su u zvaničnoj posjeti Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore i Crnogorskom olimpijskom komitetu.

Nakon sastanka u prostorijama VPSCG gdje su ih primili predsjednik VPSCG Dejan Bajić, predsjednik SS za vaterpolo Dragan Samardžić, vd direktora VPSCG Radovan Milinić i selektor za vaterpolo Vladimir Gojković, prijem za delegaciju iz Kine i predstavnike VPSCG upriličio je predsjednik COK-a Dušan Simonović.

"Učešće kineske reprezentacije u TRVL bio bi nastavak uspješne priče dva saveza. Saradnja je počela zahvaljujući angažmanu nekadašnjeg crnogorskog selektora Petra Porobića. Mi u muškom vaterpolu jesmo sila, ali nemamo žensku selekciju. Kina bi nam u plivačkim sportovima mogla puno pomoći. Važno je napomenuti i da je kineska ekonomija prisutna u regionu i kod nas i to je za nas interesantno. Nadam se da će doći do saradnje. Kina ima dobar ženski vaterpolo, plivače i naročito sinhrono plivanje", kazao je Simonović.

Muška vaterpolo reprezentacija Kine, ukoliko dobije podršku čelnika nacionalnih saveza, od naredne sezone igraće u Triglav Regionalnoj ligi, takmičenju koje okuplja najbolje klubove sa prostora bivše SFR Jugoslavije, kazao je predsjednik VPSCG, Dejan Bajić.

"Saradnja kineskog i crnogorskog vaterpola traje nekoliko godina i ostvarena je pod pokroviteljstvom nacionalnih olimpijskih komiteta. Nekoliko godina dolaze na pripreme u Crnoj Gori. Pojavila se ideja da igraju u TRVL. Mi smo obećali podršku toj ideji. Razmatrali smo i potpisivanje memorandiuma, kojim bi bila precizirana saradnja. On će biti razmatran u Srbiji i Hrvatskoj. Mi očekujemo da će doći do dogovora i realizacije ideje. Time bi bilo omogućeno da reprezentacija Kine učestvuje u Regionalnoj ligi. Postoji više benefita od saradnje i njihovog učešća u TRVL. Ponudili smo im da mogu da nastave sa pripremama u Crnoj Gori. Oni su nama ponudili i prihvatili smo učešće na međunarodnom turniru, u okviru priprema za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji. Ukoliko bude usvojen predlog, vaterpolo reprezentacija Kine od naredne sezone uključila bi se u regionalno takmičenje i saradnja ne bi bila jednokratna, već bi trajala nekioliko sezona. Nama je to prihvatljivo, postoji finansijski aspekt, ali i još jedan značajan, povećanje broja utakmica. Postoji dobro raspoloženje saveza u regionu i nadam se dogovoru", rekao je Bajić.

Direktor Kineskog vaterpolo saveza, Lei Ming kazao je da očekuje da dogovor bude postignuti i da kineska reprezentacija od naredne sezone bude dio regionalnog takmičenja.

"Kina je velika država, ali mi u vaterpolo nemamo rezultate kao Crna Gora. Mi smo na početku kada je muški vaterpolo u pitanju, a Crna Gora je dobra u toj oblasti. Očekujem da dogovor bude postignut, ali vjerujem da će u budućnosti i Crna Gora imati našu pomoć i podršku", rekao je Ming.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR