10 °

max 15 ° / min 8 °

Petak

26.04.

15° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tramp: Mogu da proglasim vanredno stanje i dobijem novac za zid, ali...

Izvor: REUTERS/Carlos Barria

Svijet

Comments 0

Tramp: Mogu da proglasim vanredno stanje i dobijem novac za zid, ali...

Izvor: N1

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Američki predsjednik Donald Tramp rekao je da bi bilo lako za njega samo da proglasi vanredno stanje i tako dođe do saveznog novca da izgradi zid duž američko-meksičke granice, ali da neće to tako brzo uraditi, jer vjeruje da će članovi Kongresa glasati za taj novac.

"Lako rješenje za mene je da proglasim nacionalno vanredno stanje. Ali, neću to da uradim tako brzo. To je nešto što Kongres može da uradi", rekao je Tramp u Bijeloj kući u razgovoru sa državnim i lokalnim zvaničnicima oko granične bezbjednosti i sigurnih zajednica.

Tramp je nagovijestio da bi uskoro mogao da proglasi vanredno stanje i upotrebi sredstva iz vojnog budžeta za izgradnju zida duž američko-meksičko granice, pošto nije uspio da ubijedi Kongres da mu obezbijedi direktno finansiranje za taj projekat.

Američka federalna vlada ušla je u djelimičnu blokadu pošto nije bilo dogovora o budžetu, budući da Tramp insistira da se u njega uključi 5,7 milijardi dolara za zid na granici s Meksikom, što odbijaju demokrate koje imaju većinu u Predstavničkom domu Kongresa.

Djelimična blokada vlade SAD, izazvana sporom oko Trampovog zahtjeva, danas je ušla u 21. dan, čime se po dužini izjednačila s blokadom iz vremena predsjednika Bila Klintona. Zbog blokade oko 800.000 zaposlenih u federalnim službama ne mogu da dobiju platu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR